Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agnes är på jakt efter sanningen

/

Efter ett framgångsrikt turnerande utomlands bestämde sig Agnes Carlsson för att återvända till Sverige och spela in in sin nya skiva. Den här gången har hon lyssnat på sin magkänsla. Det har lett henne till ”Veritas” – sanningen.

Annons

Förra albumet, ”Dance Love Pop”, innebar det stora internationella genombrottet för Agnes Carlsson. ”Release Me” spelades flitigt runt om i Europa och när den toppade amerikanska Billboardlistan för dansmusik var succén ett faktum.

Plötsligt haglade erbjudanden från kända musikprofiler från hela världen över Vänersborgstjejen – som bestämde sig för att packa ihop och lämna Los Angeles för Sverige.

– Jag hade från början inte en riktigt klar bild av vad jag ville göra, och det drog åt ett håll som jag visste att jag inte ville göra. Jag satte mig och funderade på vilka jag ville jobba med, och då kom jag fram till att det var väldigt många svenska låtskrivare. Jag tycker att vi svenskar är så otroligt bra på popmusik, och det finns så många nyanser av pop i Sverige, säger Agnes Carlsson och trummar med sina svart-målade naglar mot bords- skivan i replokalen där hon och hennes band snart ska börja repetera.

Det hon inte gillade med riktningen musiken tog när hon jobbade i USA var att allt lät för snyggt och prydligt.

– Det blev för tillrättalagt, inte så intressant. Jag gillar när det är vackert, men vill gärna att det ska finnas något konstigt bakom det. Det gäller både när man skriver musik och när man tar bilder. Man vill att det ska vara snyggt, men också vrickat, säger hon med ett skratt.

Det fjärde albumet har fått titeln ”Veritas”, som betyder sanning på latin. Hon berättar att hon genom åren många gånger hamnat i lägen då hon inte vågat lita på sin egen magkänsla:

– Och efteråt har jag känt att jag hade ju sanningen där, varför lyssnade jag inte på den? Med just den här skivan har jag velat vara sann mot mig själv och ta mig tid. Känna mig för.

En viktig del i det har varit att själv vara med och skriva låtarna. På ”Veritas” samtliga elva spår står Agnes Carlsson med som låtskrivare. Beslutet tog hon efter att varit med och skrivit hitlåten ”Release me” på förra skivan.

– Efter den kände jag att jag inte var helt ute och cyklade, då hade man ändå lite koll. Det har varit väldigt häftigt att få vara med. Det har betytt mycket för mig själv, säger hon.

Nu närmast väntar onsdagens realeasefest, där Agnes Carlsson och bandet för första gången ska framföra de nya låtarna live. Så småningom ska skivan släppas utomlands, enligt samma bevisligen välfungerande mall som den förra skivan.

– Men det känns viktigt för mig personligen att börja i Sverige, eftersom det var mest länge sedan jag släppte något här, betonar Agnes Carlsson.

Therese Lindström/TT Spektra

Mer läsning

Annons