Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla älskar Robert!

/
  • Det var utsålt i Gasklockan när Grammisprisade Robert Pettersson och hans Stiftelsen kom till Gävle.
  • Ulrika Muhr, 40 år, Valbo ochAnders Eriksson 39 år Valbo.– Bästa låten med Stiftelsen – ”Vildhjärta”. 
  • Emma Muhr, 18 år ochEmma Muhr Sedvall, 17 år, Gävle.– Bästa låtarna var ”Viljan och  ”Vildhjärta” 
  • Jessica Modin, 26 år, Gävle och Anette Gustafsson, 43 år, Gävle.–  ”Vart du än går ” var bästa låten . 
  • Wille Larsson, elva år, Gävle.– Takida är mina idoler. Bästa låten  i kväll var ”Vart du än går”.
  • Sandra Ahlmén Sverin, 30 år, Gävle, Cathrine Karjalainen, 27 år, Gävle, Mikaela Karjalainen, 30 år, Gävle.–  Vi vill hälsa till våra döttrar att vi har en underbar kväll och kommer minnas den om tio år. Bästa låten ”Vart du än går ”.      

På torsdagskvällen var det dags för Stiftelsen med Robert Pettersson, mer känd som sångaren i Takida, i spetsen att spela i utsålda Gasklockan.

Annons

Bandet startade i våras och släppte sin första singel i maj. ”Vart jag än går” – en romantisk låt med en text som många känner igen sig i och poplåten gav ju också gruppen en Grammis. Debutsingeln sålde också platina fyra gånger på kort tid, det är inte alla band som gör det.

”Vart jag än går” gick snabbt till toppen på singellistan, Spotify, iTunes och Digilistan. Lägg därtill framgångar på Svensktoppen och succé med albumet ”Ljungaverk” som släpptes i höstas och sålde platina det med.

Man kan konstatera att Robert Pettersson nu startat två band som inte kan betraktas som annat än rena fenomen. I torsdags kväll kom en blandad publik åldersmässigt. Sötast på hela kvällen var två stencoola elva- och tolvåringar som var på plats i tid och stod längst fram vid scenen.

Robert Pettersson började med att skåla för Gävlepubliken. Förfest på en torsdag med andra ord. Understruket av låten ”När herr Ångström hade fest”, som är från bandets debutalbum ”Ljungaverk”, med texten ”Vi tar oss i kragen yeah/Oh yeah/Vi tar oss i kragen/Herr Ångström har ju fest...”

Glada tillrop från publiken hördes under hela spelningen. Som man brukar höra på hockeymatcher. För visst är Gävle en hockeystad både i medgång och som nu motgång.

Maria Hammarberg

Mer läsning

Annons