Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt efter spelets gyllene regler

/

Getaway Rock Night på Heartbreak är en kväll då sommarens rock tas fram för lite uppvärmning. Getaway-festivalen är verkligen på gång att befästa sig och gro in i Gävles uteliv men vilka är det då som står för underhållningen denna vårkväll?

Annons

Renegade Five är ett band med superpolerade poplåtar som formas om till 80-tals metal som möter emo. Det är någon slags hårdrock kanske, om vi ska förenkla det.

Bandet är otroligt vältrimmande, uttänkt utseende och image, svintajta och charmiga och rockiga mellansnack. Allt är efter spelets gyllene regler. Det kanske är löjligt att klaga på men det är svårt att bli lurad eller att dras med i det tunga gung som ändå uppstår när musiken verkligen är kryddad med så mycket überkommersiell smörja som det möjligen går att proppa in i ett stycke toner och rytmer.

Det är lite skämmigt att se riktigt bra musiker böja sig ned och lägga av sig alla förhoppningar om originalitet och experiment.

Det hela går ut på att emulera, att tävla ihop med andra band som Takida och Dead By April, om vem som är mest hitvänlig och vem som återanvänder samma gamla klyscha på mest attraktiva sätt den här gången.

Visst har en låt som Running In Your Veins någonting, men till och med live blir det pinsamt uppenbart att det här är att band som försöker sälja hård musik genom att beröva den sin själ och omformatera det till lättsmält gegga.

Vi får väl hoppas att Getawaygänget ser till att boka en blandad kompott till sommaren och inte bara radiovänliga frisyrer.

Ludvig Blix

Mer läsning

Annons