Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda Jenssen

/

”Amarula Tree” från 2008 övertygade mig direkt om att tvåan från föregående års ”Idol” egentligen borde ha vunnit då.

Annons

Jag inte såg någon större potential i Marie Picasso, efternamnet till trots. Amanda Jenssen har sedan dess bara fortsatt att imponera på många sätt, på skiva och live. ”Happyland” är fortfarande en låt jag blir glad över. Ja, singellåten ”Dry My Soul” är inte så tokig den heller.

Och nu finns hennes tredje album ute på diskar och nät. Amandas utveckling i positiv riktning fortsätter. Nya singeln ”Ghost” skulle kunna vara ett ledmotiv till en Bond-film, med andra ord en mycket stark öppning på albumet. Titeln ”Boom” passar ju därför bra som andraspår i en överhuvud taget svulstig produktion helt i min smak och visst, jämförelserna med Amy Winehouse och Duffy är hur logiska som helst.

”Spökskivan” har mycket riktigt ett skimmer av mystik och dramatik med Amandas drivna soulröst, tunga trummor och mjukt pianospel. Amanda och producenterna Pär Wiksten och Björn Yttling från Peter Bjorn and John har lyckats med sitt uppsåt. Låten ”Light And Easy” är hur cool som helst och ”Lay Down” är just en tillbakalutad ballad med kör.

Ja, plattan känns helgjuten och nu får Amanda ett problem: Hur ska hon kunna bli ä n n u bättre på nästa albumsläpp? Jag sparar på en prick, utifall att...

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons