Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amy känner sig hemma i Gävle

/
  • Amy Diamond bodde i England tills hon var fyra år vilket har hjälpt henne med det engelska uttalet i låtarna.Foto: Claudio Brescani/Scanpix

Amy Diamond är dubbelt Gävle-aktuell den här veckan.

Annons

I kväll uppträder hon med bland andra Basshunter och Sara Varga på Nickelodeondagen på Slottstorget. På söndag är hon tillbaka för en konsert i Furuviksparken på egen hand.Trots att hon bara är 19 år så är det knappast första gången hon är på besök i staden som artist.

– Jag har uppträtt i Gävle många gånger. Första gången när jag var tolv år och deltog i talangtävlingen Super Troupers. Jag minns att jag gillade det för att det var massa karuseller och jag fick bo på ett fint hotell. Jag har varit i Gävle så många gånger så jag nästan känner mig hemma där nu, säger Amy.

Förutom Amy Diamond så kommer Basshunter, Sara Varga, Sean Banan, Timotei och Love Generation uppträda på Sommarkväll vid Slottstorget. I sommar turnerar Amy Diamond både på egen hand och tillsammans med Nickelodeondagen. Två olika upplägg som båda har sina fördelar, säger Amy.

– Båda två är väldigt kul. Det är en helt annan grej när flera artister uppträder. När jag kör egna shower får jag ju göra flera låtar och har egna dansare samt kompband. Då blir det mycket mer planerande.

Amy Diamond har haft en lång karriär trots sina blotta 19 år. Fem studioalbum, en mängd framträdande i talangtävlingar, TV-program och turnéer. Förra året kom också ett samlingsalbum vilket gjorde henne till den yngsta person som någonsin släppt en ”Greatest Hits” i Sverige.

– Jag är verkligen tacksam för att ha fått chansen så tidigt. Att jag varit med om så mycket redan och alla erfarenhet jag fått, säger Amy.

Efter att hennes turnerande i sommar tar slut är det dock inte nya musikaliska projekt som står för dörren. I juni tog Amy studenten som frisör i Norrköping och i höst är det som lärling på en frisersalong hon kommer att spendera sina dagar.

– Jag har alltid gått i skolan medan jag hållit på musiken tidigare. Det är skönt att ha nåt annat att göra när det är lite lugnare med musiken, därför vill jag jobba som frisör ibland. Jag tror det skulle kännas tomt att inte ha något annat, jag gillar att ha mycket att göra.

Vad har du för drömmar

om att göra i framtiden som artist?

– Det finns en massa jag vill göra. Jag vill ju hålla på med det här så länge jag kan. Jag har väl inga direkta mål men jag vill fortsätta släppa skivor i alla fall.

Mer läsning

Annons