Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ana Rab pekar finger åt allt vad genrer heter

/
  • En 360 Donna ser allt 360, inget half ass 90 eller 180 utan det är alltid en helhet, en cirkel som börjar och slutar med rättvis behandling. Hon är lite som en feministisk Dalai Lama.”, säger Ana Rab om nya singeln ”360 Donna”.

Hon har rappat på Grammisgalan med Tove Styrke, fått en klubbhit med remixen på Miike Snow-låten ”Animal” och samarbetat med Looptroop Rockers.
Nu släpper munviga Ana Rab musik under egna namnet Gnucci.

Annons

25-åriga Ana Rab har svar på tal. Hon pratar snabbt och engagerat, och ibland överraskar hon sig själv med sina svar.

– På dansgolvet är dialogen genom kroppspråket viktig. Visst skulle det vara tråkigt om alla sa samma sak muntligt? Det är på samma sätt på dansgolvet, om alla skulle uttrycka sig likadant med kroppen.

Under det senaste året har hon setts i en mängd olika samarbeten, senast med Idolfavoriten Tove Styrke och låten ”Bad Time For A Good Time”, då under det mer plojiga artistnamnet Gnucci Banana. Med sin excentriska personlighet och rappa tunga har hon blivit något av en undergroundstjärna i klubbkretsar. När hon nu släpper helt egen musik är det med lika mycket humor som attityd, och med en övertygelse om ett enat dansgolv.

– Jag vill nå ut till dem som inte är givna lyssnare och ha en publik som inte tror på utanförskap. På mina spelningar ska det vara ”kom en kom alla”, säger hon och påpekar hur viktigt det är att bjuda på sig själv för att nå ut.

– Jag har inte så mycket pengar så jag får anstränga mig för att verkligen få fram den jag är på scenen när jag ska göra en musikvideo. Jag kan inte rida in på en zebra. Jag har inte råd med en zebra. Min musik är ingenting utan mig som person.

Likt brittiska M.I.A har Gnucci valt att ge ett finger åt allt vad genrer heter. Den gemensamma nämnaren är dansgolvet, men Ana Rab vill inte begränsa sig.

– Jag är ganska oberoende och låter mig influeras av allt. Jag är uppväxt med hiphop och hits, men jag vill helst samarbeta med ett rockband, typ The Hives. För mig är det direkt ja till samarbeten jag vet är utanför min trygghetszon.

Vad gör en raptext bra?

– Jag är mån om att hitta ordval som inte är så givna. Jag har ingen respekt för språket. Jag vill leka med det så mycket jag kan och göra det till mitt eget.

Första singeln ”360 Donna” är redan ett säkert kort bland dj:s i sommar. Med kommande ep:n hoppas Ana Rab på sommarhit x 4:

– Jag ska få den där zebran förr eller senare.

Mer läsning

Annons