Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ane Brun

/

Annons

”Lugna favoriter” heter en musikserie på cd. Svensknorskan Ane Brun tillhör mina lugna favoriter ända sedan hon var i Gävle på den numera tråkigt nog avsomnade singer/songwriter-festivalen för att antal år sedan. Det är alltid med stor förväntan jag ser fram emot hennes skivsläpp, så även detta fjärde album som emellertid skiljer sig en del från hennes tidigare plattor. Fast det speciella soundet finns tack och lov kvar.

Hennes turnésamarbete med Peter Gabriel och Ani Difranco har försenat utgivningen, men vad gör det; den som väntar på något gott och hon tog säkert med sig en hel del i studioarbetet med sin gode vän och producent Tobias Fröberg inför ”It All Starts With One”. En ingrediens, nog så viktig, är stöttningen av etablerade organisten Martin Hederos från Sountrack Of Our Lives och Tonbruket.

Det finns härlig sång, suggestiva trummor, behag, gott om syre, en smula politik i texterna och som sagt mycket av ”easy listening” i den förnyade Ane Brun. Bara att sätta sig ner och njuta.

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons