Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anneli en favorit i repris

/
  • Har förflutet i Gävle. Anneli Evaldson Quintet är kvällens begivenhet hos Gävle JazzClub.

Annons

Eftertraktade sångerskan Anneli Evaldsson gör här sitt andra besök på Gävle JazzClub. Förra gången inträffade det på senaste upplagan av Trettondagsjazzen, som var Stockholmsvokalissans första besök i Gävle på 30 år. Under sin tidiga barndom bodde hon faktiskt ett par år i Bomhus och gick i småskolan där.

Sen flyttade familjen till Tyresö och efter en fyraårig period i London kom Anneli hem till Stockholm igen, varifrån hon nu driver sin musikaliska verksamhet. Bland förebilderna finns Dianne Reeves och Anita Baker.

Den här gången har hon utökat sin grupp med landets ledande vibrafonist, Mathias Ståhl. Kvar i bandet är pianisten Daniel Tilling, basen hanteras av Lars Ekman och trumslagare är Sebastian Ågren, bördig från Sandviken.

Med andra ord en samling musiker av högsta klass som ger Annelis skönt avspända jazz och soulstämma en harmonisk lyster. Hennes debutplatta heter ”Just In Case”. Sedan dess har hon spelat flitigt runt om på landets jazzklubbar och på många i huvudstan. Konserterna har innefattat musiker som Kjell Öhman, Hans Backenroth, Jan Lundgren, Andreas Öberg, Mattias Ståhl, Peter Asplund, Antti Sarpila med flera.

– Jag genomförde nyligen en turné på jazzklubbarna i mellersta Norrland där jag hade med mig Peter Asplund vid sidan av min fasta trio, Daniel Tilling, Moussa Fadera och Lars Ekman. Turnén var kantad av stående ovationer, goda publiksiffror och mycket fina recensioner i tidningarna turnén igenom, berättar Anneli i ett mejl.

– Jag är autodidakt och alltså självlärd utan traditionell musikutbildning på högskola och liknande. Jag musicerar endast på gehör. Jazzen vi spelar brukar tilltala den bredare massan och repertoaren består till största delen av jazzstandards från The American Songbook men även en del eget material.

Mer läsning

Annons