Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Anso” från Gävle debutant på skiva

/
  • Ann-Sofie Lundin. Gävletjej som nu under namnet ”Min stora sorg” släppt sin debutplatta.

Hon var med i David Lehnbergs grupp Leiah på 90-talet och bildade senare, efter sin flytt till Stockholm, duo med Linus Lutti i Idiot Kid.

Annons

Nu satsar hon på en solokarriär, den nu 31-åriga Ann-Sofie ”Anso” Lundin från Sätra i Gävle som hade sitt första jobb på Kafé Spegeln.

– Det känns spännande att gå vidare med något eget och skrivit låtar och gjort musik har jag gjort i flera år, berättar hon.

”Anso” har presenterat sig i veckan genom att släppa debutplatta, som kort och gott heter ”EP” dels på vinyl och dels digitalt på Spotify och iTunes. releaseparty var det i onsdags på Färgfabriken i Stockholm.

Hon bjuder på fyra minst sagt avskalade låtar med enbart piano och sång, dessutom en dansremix av inledningsspåret ”Blomstertid”, som gjorts av en dj i London, och en liveversion med titeln ”Svarta ögon”.

I projektet kallar hon sig ”Min stora sorg (– och din stora kärlek)”, vilket säger det mesta.

– Det handlar i grunden om dagboksanteckningar som jag satt musik och texter till, berättar ”Anso”. Det rör sig mycket om uppbrottets känslor, sorg, smärta och jobbiga saker som jag vill få ur mig. Självutlämnande, visst men också allmängiltigt kan jag tänka mig.

”Anso” har skapat det mesta själv men producent för plattan är Erik Enocksson, mannen som gjorde filmmusiken till bland annat ”Farväl Falkenberg”.

Apropå dagboksanteckningar, hon har en fortsatt lidelse för teater också, den forna eleven på Hammargymnasiet i Sandviken.

– Jag är med i en föreställning som heter ”Om hon var en kille skulle jag ha varit kär i henne”, som spelats i både Stockholm och Uppsala. Nästa vecka är det premiär för den på Ögonblicksteatern i Umeå där den ska spelas under hela hösten. Eftersom det är mycket Gävle i pjäsen så vore det kul om vi fick göra den i hemstaden också.

Samtidigt alltså en ep-platta som bjuder på synnerligen smäktande, tillbakalutad och stämningsfull lyssning.

Ann-Sofie Lundin har sin mor och bror kvar i Gävle, men själv flyttade hon från stan för elva år sen och har förutom Stockholm bott i både Norrköping och en tid i Spanien.

Låtarna på ”EP” är ”Blomstertid”, ”Kallt och tyst”, ”Go”, ”Sagan”, ”Blomstertid” (Leo Zeros remix) och ”Svarta ögon” (live edit).

Lyssna och njut!

Mer läsning

Annons