Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets musiksoppor inleds med hyllning till Tage Danielsson

/

Annons

Det är dags för en ny termin i Musik Gävleborgs serie av lunchföreställningar, det som kallas för ”Musiksoppa”. Trio X och Claes Janson kommer att bjuda på en musikalisk hyllning till humanisten, författaren och den mångfacetterade underhållaren Tage Danielsson. Programmet innehåller både lättsamma och allvarliga bitar från Tages många revyproduktioner.

Trio X är Musik i Upplands populära jazz- och improvisationstrio. De gör både egna produktioner och samarbeten med olika artister, körer och har spelat med Margareta Bengtsson, Bengan Janson, Orphei Drängar och många andra. I Trio X spelar Lennart Simonson, piano, Per V Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor.

Claes Janson, välkänd bland annat för storbandspubliken i Sandviken, firar i år 50 år som artist. Han har framträtt med ett oräkneligt antal artister på ett lika oräkneligt antal scener, jazzklubbar och estrader. När han erhöll Cornelisstipendiet löd motiveringen: ”ett bluestroll som vidgat den svenska jazzsångens domäner och som sjunger Ray Charles och ’Blott ett ögonblick i sänder’ med samma mjuka sträva studsande rytm, en tvillingsjäl till Monica Zetterlund...”

Mer läsning

Annons