Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Artisten som alltid gått sin egen väg

/

Rapartisten och låtskrivaren Adam Tensta besitter en helt egen stil och kvalitet. Han har vidrört musikstilar som pop, electro, disco och hiphop, han har låtit det marinera länge i sitt huvud och bjudit oss på en helt egen säregen musikstil som ingen i detta avlånga land hittills varit i närheten av.

Annons

Ja, så heter det i beskrivningen av höstens första begivenhet på Slick City. Denne släppte tidigare i år sitt andra album, ”Scared Of The Dark”, som också var titeln på singeln som kom ut dessförinnan.

Adam Tensta gör han med ett hårdare sound upp med personliga vendettor och ett mörkt inre. Rapparen från Stockholms mest omskrivna förort har tröttnat på färdiga föreställningar. Med sitt andra album gräver han djupare i bilden av sig själv och hemorten.

Bilden av Tensta är gjuten i betong. Så även bilden av Adam Tensta.

- Förra rundan blev jag väldigt ensidigt porträtterad i media. Jag var han som bröt mot normerna, inte rökte och inte drack. Det var väldigt positivt, men väldigt ensidigt, sa han i en intervju som GD Nöje publicerade i samband med albumsläppet i våras.

Han räknar med att han gjort minst 500 spelningar sedan debutskivan "It's A Tensta thing" från 2007. I egna ord blev han "en förebild". Han var den unge, arge, men optimistiske och extremt trendige man som envist hävdade att förorten var något annat än tidningarnas skandalrubriker.

Efter snart fyra års turnerande med konserter över hela världen har han bitvis ändrat sin uppfattning om den stadsdel han kommer ifrån.

- Det är inte lika självklart för mig att vara "Tensta for life" längre. Min mamma ville inte bo kvar här när hon kände sig trakasserad för att hon är blond och har blåa ögon. Då är det svårt att vara en helt positiv representant för Tensta.

(GD-TT Spektra)

Mer läsning

Annons