Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Babsan” får göra sin show i Scandinavium

/

Nu är det klart. Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson och Gävletrojkan Larry Forsberg-Lennart Wastesson-Sven Inge Sjöberg får åka till Göteborg och tävla med sitt bidrag ”Ge mig en spanjor” andra veckan i februari.

Annons

–  Toppen! Göteborg är en mycket trevlig stad, hälsar ”Babsan” från en kryssningsbåt på Östersjön. Helst ville jag till Malmö, men Göteborg var min andra önskan och jag ser verkligen fram emot tävlingen.
Startordningen för deltävlingarna i Luleå och Göteborgs presenterades på måndagen med de flesta artister på plats, dock inte ”Babsan”.
Gävlebidraget får tufft motstånd, bland andra Brolle och schlagerveteranerna Sanna Nielsen och Elisabeth Andreassen. Den sistnämnda har förrsten vunnit tävlingen två gånger, med gruppen Chips 1981 (”Dag efter dag”) och med Bobbysocks som vann just i Göteborg 1985 (”La det swinge”) och som sedan också vann Europafinalen.
– Jag vet inte riktigt hur konkurrenternas bidrag låter, men inget kommer att likna mitt, det är jag säker på, fastslår ”Babsan”. Det blir ett show- och dansnummer som jag tror mycket på. Självaste Rennie Mirro är anlitad som koreograf.
Vilhelmsson är för övrigt aktuell med en singel på Warner Music, som just släppts till radion. Titeln lyder ”Alla dessa jular”.
– En bra låt det också, ska bli spännande att se hur den tas emot i julrushen.
Vid gårdagens presskonferens inför Melodifestivalen presenterades Brolle, Christian Walz, Jenny Silver och forna ”Idol”-deltagaren Daniel Karlsson som nya namn i startlistan. Och både Brolle och Walz ska till Göteborg dom också. Som debutanter i sammanhanget.
Soulpopsångaren Christian Walz sjunger ”Like Suicide”.
- För mig låter det som en kombination av mitt band och ett rymdskepp. Jag hoppas på något slags skön energi, säger han.
Brolle framför kärleksballaden ”Seven Days And Seven Nights”.
– Det är en mix mellan gamla Brolle, lite nytt och lite rockabilly, berättar han.
Tävlingsproducenten Christer Björkman.avslöjar emellertid att det är färre ballader denna gång, desto mera av dansvänlig musik.
– Halva finalen 2010 bestod av ballader, och då är det skitsvårt att göra bra tv, säger Björkman till TT Spektra.
I år gjorde SVT om reglerna så att Christer Björkman och hans redaktion får handplocka 15 av bidragen. Bland annat för att undvika att hamna i samma situation som förra året.
– Nu kunde vi styra det bättre. Men det har skickats in väldigt mycket färre ballader i år också, så det känns som att även upphovsmännen har reagerat på förra året, säger han.
Sanna Nielsen satsar på ett högt tempo, när sångerskan nu medverkar i tävlingen för sjätte gången.
– Jag blev helt knockad när jag hörde låten. Refrängen är otroligt stark, säger hon om sin ”I’m In Love”, och avslöjar att två koreografer jobbar med det fartfyllda numret, berättar Sanna.
Melodifestivalen drar i gång den 5 februari i Luleå, med Marie Serneholt och Rickard Olsson som programledare.

Annons