Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre kan du Veronica!

/

Sommaren i Furuvik avslutades med två akter som spelar modern snyggpop.

Annons

Det lite otacksamma jobbet att försöka värma upp publiken fick Jonathan Johansson. På skiva tycker jag hans drömmande snygga pop låter snudd på fantastisk, låtar som Blommorna, Aldrig ensam och den underbara En hand i himlen är moderna klassiker. Tyvärr så blir det inte speciellt angeläget ikväll även om det musikaliskt låter utmärkt. Publiken stod plikttroget kvar men Jonathan är värd ett bättre öde.

Veronica Maggio gör ännu en turné på skivan Satan i Gatan som kom redan 2011 och vi som såg henne på konserthuset i höstas får inte speciellt mycket nytt. Hon inleder med Finns det en så finns det fler och även om det är en ganska stor publik så känns det avvaktande.

Förvisso kanske jag är bortskämd efter förra helgens fantastiska publik på reggaefestivalen men nu var det mestadels barnfamiljer här.

Många låtar som hon sjunger handlar om hennes ungdom, fester som går överstyr (Välkommen in) eller bara längtan bort i trotsigt tonårsliv (17 år). Det känns lite lustigt med en så pass ung tjej som Veronica Maggio som tittar tillbaka på sitt liv. Det vore lite mer roligt om hon var mer här och nu.

Musikaliskt är det en ganska fin hitkavalkad hon bjuder på men så fort det kommer en anonym låt eller den alldeles sprillans nya Låtsas som det regnar så blir det lite stiltje i publiken. Om det beror på att hennes kompetenta men ack så anonyma band gärna överröstar hennes sång eller om det bara var en ganska svårflörtad publik vågar jag inte svara på. Peace and love-spelningen i somras visade att hon kan mer än så här.

Låtar som Dumpa mig, Satan i gatan och avslutande Jag kommer borde få hela stället att välta och någon dag kanske hon lyckas med det men än är det en bit kvar.

Dessutom blev jag ledsen när jag såg en skylt vid sceningång där det stod att Veronica gärna signerade efter konserten men bara till de som köpt merchendise, kändes lite fjuttigt mot alla de som betalat in för att se henne ikväll.

Peter Alzén

Mer läsning

Annons