Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre kan ni, Graveyard

/

Graveyard är ett av få band på Getaway som markerar hårdrockens rötter i bluesmusiken. Läs recensionen här.

Annons

De är också ett av få band på den här festivalen som jobbar med dynamik och sväng i musiken. Även om man misstänker att medlemmarna i Göteborgsbandet önskar att det vore 1972 och inte 2012 så känns deras musik inte särskilt geggig av retrosörja.

Deras sångare Joakim Nilsson har en kraftfull och själfull röst som passar som handen i handsken för deras tunga och grooviga 70-talsdoftande hårdrock. När han ibland går upp i falsett påmminer han inte så lite om Led Zeppelins frontman Robert Plant.

Bandet har jobbat sig upp från att spelat inne i Gasklockan på förra årets festival till att nu få chansen att uppträda på Getaways största scen. Graveyard har en liten bit kvar att fylla ut kostymen hos ett band på den här scenstorleken. Än så länge passar deras låtar bäst på en trång och svettig klubb.

Det har ett fint parti under konserten när låtarna ”Uncomfortably Numb” och ”Ain’t fit to live here” följer varandra. De har sagt att nästa skiva ska bli mörkare. Jag tycker de även kan kosta på sig att bli en aning tyngre också.

Mer läsning

Annons