Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besökarna taggade för musikfest

/
  • Terese Tjernberg, Ulrica Wahlman och Nina G. Enström från Stockholm laddade upp inför festivalen med öl och häng på campingen.– Man blir glad och lugn av reggae, säger Nina G. Enström.
  • ”Meck”-Johan Eklund förberedde ljudet vid Stora Scen. Han var nöjd med att festivalen nu har flyttat till Furuviksparken.– Vi behövde lite ombyte, säger han.
  • – Vi har haft en överväldigande respons på årets festival, säger bokaren Yared Tekeste.
  • Elise Fahlgren är en van festival-besökare. Här tar hon det lugnt i det nyuppsatta tältet som kommer vara hennes hem de kommande två dagarna.

Redan i går hade Furuviks camping fått sina första reggaebesökare. Gänget från Stockholm var taggade på att festivalen skulle börja.

Annons

– På reggaefestivalen är folk kärleksfulla och lugna. Det är mycket mer drickhets på andra festivaler, säger Elise Fahlgren.

På campingen sitter Elise tillsammans med sina vänner Terese Tjernberg, Ulrica Wahlman och Nina G. Enström och dricker öl i solskenet som mjukt silar in mellan trädtopparna. Gänget har besökt Uppsala Reggaefestival flera gånger förut, men är nöjda med att testa Furuvik i år.

– Vi är lyckliga att ha en vattentoalett, det är vi inte vana vid till exempel, säger Elise Fahlgren och skrattar.

Men Ulrica Wahlman håller inte med henne riktigt.

– Jag nästan saknar det skitiga lite, bajamajorna. Men det är kul att testa något nytt också.

Labyrint, Alborosie, Syster Sol och Kalle Bah är några av artister de vill se, men de lockas lika mycket av stämningen på festivalen som de beskriver som kärleksfull och feelgood. Men att polisen har en provisorisk polisstation på plats förvånar dem inte.

– Det är väl okej, men förra året på Uppsala var det ju katastrofalt. Det var civilare överallt som tog in alla. Många missade spelningar de ville se för att de misstänktes ha tagit droger, säger Nina G. Enström.

– Jag har varit på Hultsfred flera gånger, och där är ju unga människor plakatfulla. Men här är folk kärleksfulla och lugna. Det är mycket mer drickhets på andra festivaler, säger Elise Fahlgren.

Det är första gången Furuviksparken står som värdar för Reggaefestivalen. Cirka 2000 2-dagarspass är sålda, men då är inte endagsbiljetter medräknade. Dessutom kommer de med säsongskort till parken in gratis.

Mer läsning

Annons