Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biljett Nu i nytt Roxettebråk

/
  • Marie Fredriksson och Per Gessle i Roxette i fortsatta biljettbråk.Foto: Victor R. Caivano/AP/Scanpix

Annons

När Roxette spelar på Tivoli i Köpenhamn kostar entrébiljetten 95 danska kronor. Men hos biljettförmedlaren Biljett Nu kan man köpa en biljett till samma konsert för 495 svenska kronor.

- Marknadsför du något som en konsert, men det är en entré då kan man börja tala om vilseledande marknadsföring, säger Anders Dölling, verksamhetschef på Konsumentverket.

Entrébiljetten till Tivoli i Köpenhamn kostar 95 danska kronor. Den 22 juli ingår en konsert med Roxette i priset. Men de som köper en biljett online via den svenska biljettförmedlaren Biljett Nu får betala 495 svenska kronor för entrén - och konserten.

- Vi tar kraftigt avstånd från det, säger Simon Verheij presskontakt på Köpenhamns tivoli, men vi kan inte göra något åt det, bara hoppas att de ändrar lagen i Sverige, fortsätter han.

I Danmark finns en lag mot andrahandsförsäljning av biljetter som säljs till ett dyrare pris än ursprungskostnaden.

Biljett Nu:s verksamhetschef Robert Jakobsson hävdar till rätten att agera som ett företag.

- Vi tar bara ut en förmedlingsavgift, det är vår affärsidé.

Men ni ser inga problem med att ta 495 kronor för en entréavgift som kostar 95 kronor?

- Det är en tjänst vi har, vissa har problem att förstå danska språket vid entrén och vill ha den här servicen, säger han.

Tidigare konflikt med Roxette

Konsumentverket har just nu ett pågående ärende med Biljett Nu.

- De har sagt att de ska ändra sin prisinformation på hemsidan så att det ordinarie priset framgår, säger Anders Dölling, verksamhetschef på Konsumentverket.

Någon sådan förändring har inte skett. Och om fallet i Köpenhamn säger Dölling:

- Marknadsför du något som en konsert, men det är en entré då kan man börja tala om vilseledande marknadsföring.

På Roxettes bokningsbolag Live Nation är man avvaktande negativa till agerande.

- Det är en fråga för tivoli i Köpenhamn. Man det är inte bra att Biljett Nu gör så här, säger Carl Pernow vd på Live nation.

Biljett Nu har tidigare varit i konflikt med Roxettes bokningsbolag Live Nation. Bakgrunden är en Roxettekonsert på Anderstorp 2010. Konserten flyttades till Halmstad då Anderstorp inte lockade tillräckligt mycket publik. Ett nytt biljettombud, Ticnet, anlitades - samtidigt som Biljett Nu fortsatte sälja biljetter. Live Nation hävdade att Biljett Nu olovligt sålde biljetterna, men marknadsdomstolen gav företaget rätt att fortsätta sin försäljning.

Philip Wallin/TT Spektra

Mer läsning

Annons