Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blod, svett och Melody Club

/

Annons

Killarna i Melody Club har spelat ihop sedan 1993 men breaket kom först 2002. Efter sex album och en mängd hitsinglar bakom sig är det bara att bocka och buga. Man kan tycka vad man vill om musiken, men att de är ett av landets hårdast turnerande band råder det inget tvivel om. Kan det vara Gnosjöandan och det småländska gnetet som gjort att Växjöbandet hållit ut? Kanske det i en kombination med att de rätt och slätt älskar att stå på scen. För det märks även denna kväll. Det är fullsmockat med Gävlekids som inte helt oväntat fått en del under västen. Senast var tjommarna här i december 2009 och då var tydligen publiken mer uppmärksamma på kvällens köttmarknad än bandet. Men denna afton är frontmannen Kristofer Östergren på strålande humör och har publiken i sitt grepp. Han hade kanske inte räknat med att det skulle bli såpass varmt som denna kokande kväll på Heartbreak. Melody Club gör sig garanterat bäst på svettiga scener som Slick Citys.

– Det är bara idioter som klär sig i lackkavaj en sån här het kväll, men man vill vara fin inför finfrämmat som ni Gävle, eller hur? pustar Östergren ut innan han presenterar slagdängan ”Destiny Calling” från 2006.

Svenne Hedlund-lookaliken ålar runt på Jon Axelssons flygelsynth och ger överlag ett väldigt sympatiskt intryck. Melody Club är inga divor, utan ett gediget hitband. Musiken funkar lika bra på P3 som the Voice. De är lite som ett idogt kämpande dansband med synth och glamförtecken. Mycket bidragande till öset är också Holger Meins-liknande trumslagaren Richard Ankers driv.

Tolv stycken brottarhits bjuds vi på. Bäst är inledande ”Dreamers Wasteland”. Fast den gör sig ännu bättre akustiskt med sparsmakat synthkomp som de gav prov på i Expressen TV. En Melody Club-unplugged-platta i framtiden vore trevligt.

Längst fram vid scenen bland påverkade påskfirare står Ulla Mattsson med sin dotter Anna. De har åkt till Gävle från Uppsala för att se sitt favoritband. I sommar tänker de följa med på bandets alla 30 turnédatum! De är levande bevis på att Melody Club håller för mer än att fylleskråla till.

Nils Palmeby

Mer läsning

Annons