Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bobby sjöng ”Detroit City” och det var det viktigaste

/
  • En ärrad ciuntryhjälte. Bobby Bare, 76, kom till Furuviksparken och sjöng förstås sin megahit ”Detroit City”.

En skrovlig och släpande röst, som en avlägsen släkting till Johnny Cash utan några som helst jämförelser i övrigt med den framlidne kungen. ”Som att spela en 45-varvare på 33”, konstaterade.en person i åskådarleden.

Annons

Amerikanske countryveteranen Bobby Bare, 76, kom till Furuvik, bara en sån sak, prick 20 år efter att han var där senast. Då på tioårsjubileet. Det lär ha låtit bättre den gången, för nu verkar det ändå som åldern tagit ut sin rätt. Med all respekt.

Han startade fantasilöst med ”Me And Bobby McGee” följt av ”Green Green Grass Of Home”, som ju Tom Jones gjorde så mycket bättre på samma scen bara en dryg vecka tidigare.

Bobby Bare fortsatte med en sång om en man som hade ihjäl sin fästmö, därefter ”Shame On Me For Hurting You”. Ruggiga saker. Då behövdes verkligen Ian Tysons vackra ”Four Strong Wings”, som ju finns i otaliga versioner, bland annat med cash, Neil Young och John Denver.

Låtarna som all väntat på kom mot slutet, nämligen ”500 Miies Away From Home” och odödliga ”Detroit City”, med ”Let It Be Me” i en duett med Georgette Jones (som uppträdde i fredags) som mellanspel. Knappast country....

Publiken, en ganska vältalig skara, fick se och höra Bobby Bare sjunga sin stora hit och det räckte säkert för att många skulle var nöjda.

Mer läsning

Annons