Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brolles turné - till Ön i sommar

/
  • En norrbottning i New York. Brolle hämtar inspiration inför sommarens stora parkturné.

En äkta norrlänning i New York och Miami – vad sysslar han med där?

– Hämtar inspiration inför min sommarsatsning. Kollar in föreställningar och andra amerikanska prylar med 1950/60-talsanknytning, svarar rock'n'roll-stjärnan Brolle, 30.

Annons

För nu nöjer han sig inte med att vara artist utan han tar också sig an rollerna som producent och finansiär för ett helt nytt turnépaket som ska ut i parkerna juni, juli och augusti. Förutom Brolle själv kommer två band, The Buddies och Million Dollar Quartet, och diverse gästartister att uppträda under en helkväll.

Till Ön I Hedesunda kommer sällskapet tisdagen den 31 juli. Då gästspelar rockabillybandet Top Cats, som ju var med i Melodifestivalen.

"Rock'n Roll On Tour" inleds annars i Badhusparken i Piteå redan på midsommardagen den 23 juni.

– Det var just i Piteå jag spelade in min första skiva så det kommer säkert att ge en alldeles extra känsla. Samma sak givetvis också med avslutningskvällen hemma i Boden den 25 augusti, berättar Brolle.

Att ge sig på producentrollen är väl lite som "playing with fire", titeln på genombrottslåten för drygt tio år sen?

– Ja, det känns aningen nervöst,.fast å andra sidan vill jag göra det som jag brinner för och tror på. För då behöver jag på ålderns höst inte sitta och gräma mig över att det aldrig blev av. 1950-talsrocken har alltid haft stor plats i mitt hjärta, det har varit min livsstil ända sedan jag lyssnade på farsans plattor hemma i Boden. Nu är tiden inne för att satsa på det fullt ut igen.

Schlager, musikal och annat i all ära – det är rock som gäller! Med band som Playtones, John Lindberg Trio och Top Cats är rockabillyn het igen.

– Det går inte att vara sur när man lyssnar på rockabilly, finkläderna har åkt på och man är redo för en festkväll när arbetsveckan är över. Det är bättre än all slags terapi, säger Brolle.

Under senvintern och våren han sin första egna show, "Brolle – Rock'n Roll", på Scalateatern i Stockholm. Nu tar han steget fullt ut och åker på sommarturné med en helt rock´n´roll- och rockabilly-dominerad paketvariant av "Diggiloo" och "Rhapsody In Rock" varifrån han själv har erfarenheter.

Idén har han burit på länge och Brolle berättar att han lider varje gång han åker förbi en naturskön folkpark som ligger igenväxt och öde. Miljöerna är som gjorda för hjärta och själ och alldeles för perfekta att lämnas därhän, tycker han.

– När jag gjorde en spelning med Wanda Jackcon i Leksand häromåret växte planerna, berättar Brolle. Tänk att under sommarkvällar få se publiken komma i sina amerikanska bilar, käka hamburgare, spela på chokladhjulen och lyssna till rock'n'roll... precis som våra föräldrar och deras föräldrar gjorde en gång i tiden. Det är en dröm som jag nu ska förverkliga.

Enbart norrländska parker står på spelplanen, han vill börja så av personliga skäl ("det var ju där allting började för min del") och för att testa konceptet. Slår det väl ut kan det bli uppföljare söderöver kommande somrar.

Underhållningen byggs upp så att The Buddies inleder en timme, sen tar Brolle och någon av gästarterna vid och därefter avslutas helkvällen av hans kompband Million Dollar Quartet, vars namn är uppkallat efter en legendarisk skivinspelning i Nashville 1956, då Elvis, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis och Johnny Cash bildade världens första supergrupp. Flera låtar från Nashvilleinspelningen finns med på sommarens turné: "Don´t Be Cruel", "Paralyzed", "Peace In The Valley", "Brown Eyed Handsome Man, "Rip It Up med flera.

Gästartister som Nanne Grönvall, Sara Löfgren, Anne-Lie Rydé och Tone Norum kommer dyka upp oannonserat längs turnén, vilken pågår till 25 augusti.

Mer läsning

Annons