Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carling blåste liv i julshowen

/

En blågul show med amerikansk touch utlovades – men nog blev det precis som vanligt när Christer Sjögren kom förbi med sin julkonsert och sjöng sina Elvis-favoriter.

Annons

Möjligen då var bildspelet på storbild ovanför scenen där miljöbilder från New York rullade fram. Det var ju där som Christer och Pernilla hämtade inspiration till denna julturné, som nu avslutades i Gävle i går kväll.

Dessutom var det ju sista julkonserten före jul och trots den ganska dyra entréavgiften på över 500 kronor var det fullsatt. Däremot blev det ingen extrakonsert på eftermiddagen som produktionsbolaget hade hoppats.

Paret Sjögren och Wahlgren har jobbat ihop förr och är professionella, inget snack om den saken, men det är Gunhild Carling också. Precis som förra året var hon en viktig del av föreställningen.

Hon kan spela en lång rad instrument och särskilt ryste jag när hon bjöd på ”Amazing Grace” som inledning på andra akten. I original, som Christer betonade, vilket innebar att den skånska multimusikanten spelade härlig säckpipa.

Första akten inleddes fartfyllt med ”Rudolf med röda mulen” och ”Bjällerklang” men sen mojnade tempot en hel del även om Sjögren gjorde allt för att få till det i gospeldängan ”Go Tell It On The Mountain”. Pernilla tog över med ”Jul jul strålande jul” och ”Nu tändas tusen juleljus” i versioner jag hört bättre förr.

Gunhild Carling spelade blockflöjt och sjöng sin ”Den bästa ut av jular” från sin riviga julplatta. En höjdare som inte kändes så utsliten som mycket annat.

Showen var annars av det traditionella slaget, tyvärr med lite för mycket av religiösa anslag även om det självfallet ska vara en sådan dos också under denna årstid.

”Little Drummer Boy” är i alla fall njutbar för det mesta, liksom gitarristen Lasse Wellanders instrumentala spel i ”Stilla Natt”. Men ”Han har öppnat pärleporten” i en sorts allsång hade jag helst velat slippa.

Jag har sett Sjögren och andra julkonserter åtskilliga gånger genom åren. Detta hamnar inte i topp på min rankinglista, okej men inte mer.

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons