Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caroline blev sjua i finalen

/

Till final, strålande bara det, men där blev det stopp för Caroline Coquard från Gävle i kampen om en webbjokerplats i Melodifestivalen 2012.

Annons

Caroline fick nöja sig med en sjunde plats för sitt bidrag ”Ingenting, ingen” efter gårdagens omröstning i P 4 Extra med Lotta Bromé.

”I mina drömmar” med Maria BenHajji, sånglärare från Stockholm, blev det första bidraget att bli klart för Melodifestivalen 2012. Låten röstades fram via SMS.

– Jättekul att det vinnande bidraget är på svenska och att man har lagt fokus på texten, det känns som en trend i år. Låten är en finstämd, traditionell ballad som säkert kan ta plats i tävlingen, säger Melodifestivalens producent Christer Björkman.

Balladen ”I mina drömmar ”är skriven av kusinerna Nanna Sveinsdóttir och Thomas Cars.

– Vi tror att Maria kommer att ta Sverige med storm och att hon har en given framtid som soloartist! säger låtskrivarna.

Maria BenHajji har frilansat som sångerska och körat bakom många svenska artister, bland annat i Melodifestivalen 2006. Hon har också jobbat som låtskrivare.

Melodifestivalens producent Christer Björkman har följt alla deltävlingarna från Tv-huset och även varit med och utsett den halva av finalstartfältet som varit SVT:s val. Det ena finalbidraget från varje deltävling har utsetts av SVT och det andra av folket. I finalen röstade enbart folket.

Här är hela resultatlistan i finalen av Webbjokern:

1. I mina drömmar

2. Need To Know

3. Beautiful Love

4. Marilyn Monroe

5. All Day All Night

6. A Heartbeat Away

7. Ingenting, ingen

8. Forever By Your Side

Mer läsning

Annons