Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coola 50-plussare är åter tillsammans

/
 • 30 år tillsammans. Anna-Lena Brundin och Lill-Marit Bugge kom till Gävle med sina återuppväckta karaktärer.                             FOTO: LARS WIGERT

Anna-Lena gjorde stand up-nummer och sjöng Edith ­Piaf så det stod härliga till.

Annons

Lill-Marit bjöd på underfundig estradpoesi, sjöng duett med Anna-Lena och var den som spexade mest.

Två gamla bekanta multiartister, skådespelare och författare tittade in för att roa lunchgästerna i höstens musiksoppepremiär på Spegeln. De kom för att bjuda på ett timmeslångt axplock från sin show ”Cool – Återkomsten”, som hade premiär på Boulevardteatern i Stockholm förra hösten.

Det har handlat om en skånsk-norsk återförening, återvinning av material från deras 30-åriga samarbete och återuppväckning av ett antal karaktärer. Filmklipp visades från deras ungdomstid i Berlin och de framförde en del från genombrottet i ”Daily Live” i SVT 1987 som ”Nancy & Carina” och de finländska flatorna ”Marja & Agneta”. Karaktärerna finns också i dvd- och bokform, en skruvad historia om kvinnokamp och deras inseminerade, gudomliga son Strykjärn.

Trevligt för det mesta. Annars gjorde de en Lennie Norman, en tröttsam åldersfixerad dialog mellan två kvinnor i klimateriet, och sångduetterna var tämligen osynkade.

Till sist: Anna-Lena Brundin version av ”Non, Je Ne Regrette Rien” går inte av för hackor.

Mer läsning

Annons