Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danny är tillbaka för att vinna

/
  • ”Det har inte bitit på mig så mycket. Jag är mest knäckt över att låten han vann med är så... dålig”. Så förklarar Danny Saucedo känslan av att komma tvåa i förra årets Melodifestival. I år är ha tillbaka för att vinna.

Förra året kom han tvåa. Nu är han tillbaka med ett uttalat mål – att vinna Melodifestivalen.

Annons

Danny Saucedo är den stora favoriten i Malmö.

– I år vill jag representera Sverige, säger han.

Med en lång lugg, en dansande schlagerninja, lite konstsnö och låten ”Euphoria” gick Loreen direkt till final. Upphetsningen var stor i schlagerland. ”Nu är det bara Danny som kan stoppa det här”, sade en av proffstyckarna i pressrummet efter avgörandet i Växjö.

Bara Danny. Redan innan Loreen satte sina bara fötter på schlagerscenen var han favorittippad.

Det är kanske lika bra. Danny Saucedo är tillbaka med ett tydligt mål: att med ”Amazing” vinna i Sverige och toppa Eric Saades tredjeplats i schlager-EM.

– Jag har skrivit en låt som Europa bör kunna förstå sig på. I det stora sammanhanget tror jag nästan att det kan vara lättare för européer att förstå låten än vad det är för svenskar, säger han.

Det är många som inte skulle kalla en andraplats i Melodifestivalen för en förlust, men i ljuset av Dannys ambitioner kan förra årets placering ändå beskrivas så.

Själv var han nöjd. Tills han såg Eric Saade uppträda i Düsseldorf.

– Då kände jag att fan, det kunde ha varit jag.

Under hösten och vintern har Danny ”plöjt ner tid, kärlek och pengar” i arbetet med att ta fram sin nya låt och ett ”håll käften”-nummer, som han hoppas ska blåsa schlagerfansen ur tv-soffan.

– Jag var lite blåögd förra året för jag var så sugen på att köra. Jag hade amerikanska koreografer, bra dansare, juste kläder, men det krävs så mycket mer än så.

Vad saknades?

– En glasvägg, om du frågar mig. Det var inget fel på Erics sång eller dans, men låten är en katastrof. Det är musik som jag absolut inte fixar att lyssna på.

Den vanligen så ödmjuke artisten har bröstat upp sig flera knapphål sedan förra årets festival.

– Jag skulle vilja tro att jag är lika ödmjuk som förra året, men jag är också väldigt medveten om vad jag kommer med, säger han.

Om Loreen var favorit inför sin deltävling stod David Lindgren för årets hittills största skräll när han från ingenstans gick direkt final med ”Shout It Out”. Danny skulle ha framfört låten, men släppte den.

– När jag höll i det materialet så kände jag att det skulle bli en ”In The Club” nummer två och det är jag inte ute efter.

Är du rädd för att förlora mot David om du tar dig till final?

– Nej det är jag inte, om jag får lov att vara så självsäker. Han sjunger och dansar och det kanske räcker, vad vet jag. Men det finns en anledning till att jag har använt ett halvår till att bygga upp mitt nummer, och det är för att inte bli slagen av någon som gör det jag gjorde förra året.

Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons