Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansmusikens clowner Dada Life

/

Beväpnade med bananer och champagne slåss albumaktuella Dada Life för ett roligare klimat bland tillknäppta house dj:s.

– Det är en gladare stämning i dansvärlden nu, vilket vi kan ta credit för, säger Stefan Engblom.

Annons

Att Olle Corneer och Stefan Engblom träffades i kön till ett av åken på Disneyland i Kalifornien känns som en självklarhet när man träffar den champagnedrickande och bananätande duon.

De är långt ifrån Swedish House Mafia och Aviciis nonchalanta coolhet när de entusiastiskt berättar om hur de kan mäta hur bra en spelning kan bli på mängden fans utklädda till bananer.

– Dansmusik är musik som man ska festa till. När man festar ska man ha roligt. Då är det så konstigt att de som uppträder verkar ha så tråkigt själva, säger Olle Corneer och fortsätter:

– Vi är så trötta på cool attityd. Idén från början var att det måste gå att göra något kul till den här scenen, lite mer gladare och inte så up tight. Sen är vi sjukt seriösa kring det vi gör, men det behöver ju inte betyda att man tar sig själv på för stort allvar. Vilket väldigt många gör.

Dada Life blev ännu ett internationellt namn inom svensk house med megahiten ”Kick Out The Epic Motherf**ker” förra året. De berättar om en dansscen som är på väg att bli alldeles för kramig.

– Alla andra musikstjärnor har alltid lite gnäll och gnabb och beefar. Just nu i dansmusiken så är det så jävla familjärt och alla tycker om allt som alla släpper. Det är ingen som riktigt säger vad de tycker, säger Olle Corneer.

– Det kanske finns någon inbyggd rädsla i att alla ska börja hata en och tvärvägra spela ens låtar när de är ute. Man vill ju att alla ska spela ens låtar, säger Stefan Engblom.

Är ni lite för beroende av varandra?

– Ja, fast det är på andra sidan bra också för det blir ju så direkt. Vi kan göra en låt och sen kan vi skicka den till våra dj-vänner och de kan spela den ute samma kväll. Då har man by-passat allt. Man behöver inte någon radiokanal eller promotare, man behöver ingenting, säger Olle Corneer.

Samtidigt påpekar han att det ändå är nödvändigt för den modernt tänkande duon att lägga tid på ett helt album.

Andra plattan ”Feed The Dada” har just släppts.

– Att göra ett album är ett sätt att lämna saker bakom sig. Vi vill förstöra det vi gjort och gå framåt. Det viktigaste för oss är att chocka oss själva och publiken med det vi gör, så att vi aldrig stagnerar musikaliskt. Varje ny låt ska förstöra den förra och förhoppningsvis alla andra artisters låtar också.

Det låter som upplagt för prestationsångest?

– Nej det har vi inte. Vi har hybris i stället. Det är mycket bättre.

Sofia Juvel/TT Spektra

Mer läsning

Annons