Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

David – en fokuserad favorit

/
  • David Lindgren är storfavorit inför Melodifestivalens första delfinal, men han är medveten om att konkurrensen är tuff. ”Det finns mycket starka låtar i startfältet. ’Gosa’ är till exempel en riktigt catchy låt som kommer att bli min sons nya favorit efter ’Dansa pausa’”, säger han.

David Lindgren går vidare till Melodi­festivalens final. Åtminstone om man ska tro pressen, spelbolagen – och honom själv.

Annons

– Jag känner mig fokuserad i min kropp. Jag har det som krävs för att vinna.

David Lindgren syns inte. Runt det bord där han sitter hovrar journalister och schlagerentusiaster och den kö som bildats av reportrar som vill intervjua stjärnan från Skellefteå ringlar sig lång.

– Förra året hade jag kortast kö, säger han och skrattar när han blickar ut över rummet.

På bordet står en 20 centimeter hög etta i metall. Den symboliserar hans och bidraget ”Skylines” startnummer i årets melodifestival, men den skulle lika gärna kunna stå för hans mål i tävlingen och pressens och spelbolagens tippning av hans placering i densamma.

Han var förra årets skräll. Doldisen som fick tv-tittarna att sittdansa i sina soffor. Det blev en fjärdeplats i festivalen, en hitlåt på radion och en kalender full av jobb året ut. Och ett solklart favoritskap när han nu återvänder till Melodifestivalens scen.

– I år är det mer folk som drar i en från olika håll. Man får försöka tackla det och vila när man kan. Det är ju bara en positiv grej, det betyder att jag har gjort något bra under 2012, säger sångaren, som beskriver sig som tryggare både i sig själv och i sitt artisteri än för ett år sedan:

– Det är inte samma startsträcka. Jag känner själv att jag till exempel hittar kameran mycket lättare i år.

David Lindgren pratar som en idrottsman inför ett VM. Han är fokuserad. Har övat länge. Håller blicken stadigt fäst på mållinjen. Det är Friends arena som gäller. Sedan schlager-EM i Malmö.

– Man behöver inte alltid vinna i festivalen för att bli en vinnare. Jag kom fyra förra året och har känt mig som en vinnare hela 2012, och gått med ett leende på läpparna. Men i år känner jag att jag har det som krävs för att vinna, säger David Lindgren.

Första deltävlingen i Melodifestivalen sänds i SVT1 20.00 i kväll.

Mer läsning

Annons