Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

David Lindgren till Göransson Arena

/

Förra året blev det succé när Sanna Nielsen kom till Sandviken och förgyllde jubileumsåret.

Annons

Fredagen den 26 april är turen kommen till högaktuelle David Lindgren att uppträda som solist tillsammans med Kulturskolan, estetiska programmet på gymnasiet och Ackes dansskola i en välfylld Göransson Arena.

300 elever och ytterligare 100 personer förväntas delta i denna satsning av Göranssonska stiftelserna. Till detta ska läggas tio gånger så många på publikplatserna. Alla elever från förskolan till högstadiet är inbjudna.

– Det här blir jättekul, hälsar David i ett pressmeddelande som lovar att bjuda på både egna hits och covers. Några danssteg ska det nog också bli.

Annars har den nytända stjärnan från olika musikaluppsättningar fokus på finalen i Melodifestivalen om ett par veckor. David gick vidare direkt till Globen från den första delfinalen där han sjöng bidraget ”Skyline”. Även i förra årets final var han med, då med ”Shout It Out” som blev fyra.

Under hösten spelade han ”Tomas Ledin som ung” i krogshowen ”Showtime” på Cirkus i Stockholm. Däremot kommer han av nyssnämnda skäl inte vara med på den förestående turnén.

Det blir två gratisföreställningar – en klockan 12.30 för Sandvikens alla skolor och en klockan 18.00 för allmänheten. Biljetter kommer att delas ut i biblioteken i Sandvikens kommun med start 8 april.

– Otroligt roligt att vi får den här chansen igen. Jag är helt övertygad om att både medverkande och publik får en lika stor upplevelse i år som förra året, kommenterar Yvonne Gärd, kulturskolechef.

Mer läsning

Annons