Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De jagar guld i popmusik-SM

/

Nu är det dags igen – efter 20 år.

Annons

Den gången kom lag Brynäs, med deltagarna Peter Alzén, Claes Olsson och Jonas Sjödin, tvåa i SM i popkunskap. Tävlingen på TV 4 gick då under namnet Elektrosport.

Återuppståndelsen är ett faktum och nu är kunskapstävlingen en del av Sveriges största festival, ”Live at Heart i Örebro med över 300 konserter på tre dagar.

Nu heter Gävles bidrag, som kvalificerat sig för finalen via en uttagning i Uppsala, i jämlikhetens namn Gefle IF. I snygga GIF-tröjor kommer GD Nöjes medarbetare Peter Alzén och välbekante profilen Claes Olsson att försöka ta SM-guldet. Med i laget denna gång är även Robin Karlsson (känd filmvetare från Filmstaden) och Viktor Zeidner (även känd från både IDKA och som djnamnet Slim Vic).

”Live at Heart” är inte bara Sveriges största musikfestival, utan samtidigt norra Europas största ”showcase” och mötesplats för musikbransch och relativt okända men intressanta artister. Full fokus läggs på musiken som har en unik bredd och spänner över alla musikaliska genres – från folkmusik via blues till hårdrock och skatepunk.

Bland alla bokade band vi inte hört talas om märks i alla fall Ida Long från Gävle, skivaktuella Hellsingland Underground och Mathias Hellberg.

Mer läsning

Annons