Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deep Purple, Lamb Of God & In Flames till Getaway Rock

/

Nu är de första bokningarna till nästa års upplaga av Getaway Rock Festival i Gävle klara. Och det handlar om äkta tungviktare i hårdrocksbranschen, eller vad tycks om följande trio...

Annons

Deep Purple!
Lamb Of God!
In Flames!
Säkerligen jublar många över att få höra "Smoke On The Water" med Deep Purple sväva ut över inre hamninloppet. Riffet på nämnda rökare tillhör rockvärldens mest klassiska och låten är odödlig. "Black Night" och "Woman in Tokyo" står inte så långt efter i det avseendet.
– Att få presentera Ian Gillan med manskap gör vi därför med lika delar högt ställda förväntningar som med vördnad. Deep Purple på Getaway Rock Festival hör till en av festivalens mest klassiska bokningar någonsin, skriver marknadschefen Ami Mörén i ett pressmeddelande.
Deep Purple bildades 1968 i Hertford, England, Storbritannien. Gruppen har vid sidan av Black Sabbath, och Led Zeppelin räknats som en av de tre stora 1970-talsgrupperna inom hårdrocken. Medlemmarna är idag Ian Gillan, Steve Morse, Roger Glover, Don Airey och Ian Paice.
Amerikanska metalbandet Lamb Of God från Virginia har 22 år färre på nacken. Men debutalbumet "Burn The Priest" lät vänta på sig till 1999. Genombrottet kom ett år senare med "New American Gospel". Senaste plattan, "Resolution", gavs ut i januari 2012. Själva uttrycker de något kaxigt att "there are metal bands and then there is Lamb Of God".
Gruppnamnet är engelska för "Guds lamm" och är en beteckning på Jesus. Bandet hette tidigare Burn The Priest ("Bränn prästen") och hade tuff konkurrens från andra grupper men satsade hårt, bland annat genom att träna fem dagar i veckan.
In Flames är Göteborgs och i viss mån hela Sveriges metalfavoriter. Åtminstone är det bland de mest önskad, vilket understrukits via en rad utmärkelser och uppmärksammade arenaturnéer och spelningar på festivaler världen över. Allt dirigerat från scenen av bandets frontfigur Anders Fridén.
Tredje upplagan av Getaway Rock Festival arrangeras 8–10 augusti 2013 vid Gasklockorna i Gävle.
Stefan Andersson

Mer läsning

Annons