Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deer Tracks ska erövra Nordamerika

/
  • Elin och David. Med andra ord The Deer Tracks. Idag tar de planet till Nordamerika för en tre veckor lång turné med spelningar i 14 städer i USA och Kanada.

San Diego–Los Angeles–San Francisco–Portland–Vancouver–Seattle–Minneapolis–Chicago–Toronto–Montreal–Cambridge–New York–Philadelphia–Baltimore. Vad ska nu denna uppräkning av mer eller mindre berömda storstäder i Nordamerika betyda?

Annons

Svar: Det är The Deer Tracks spelschema som väntar när Gävlebandet i dag sätter sig i flygplanet för färd över Atlanten ända bort till Kalifornien. Första giget sker i övermorgon på The Casbah i San Diego.

Wow, vilken drömresa ni står inför!

– Ja, det känns stort. tycker både David Lehnberg och Elin Lindfors. Vi har spelat i USA förr, på den stora South by Southwest-festivalen i Texas förra året, men Kanada blir nåt nytt.

Pirrigt?

– Nej, inte särskilt mycket, snarare förväntansfullt, säger David. Vi är ju vana vid turnerandet, känns som vi är ute jäm t och ständigt och bara kommer hem och vänder.

Ni har gjort en hel del ute i Europa och varit i Japan. Nu blir det en stor bit av Nordamerika, vad återstår sen att drömma om.

– Först och främst Kina. Det skulle vara spännande att få möta publiken där, likaså Indien och Australien.

Det blir sammanlagt 15 spelningar i Kanada och USA (varav två på olika platser i New York) och fyra akustiska gig. Dessutom en hel del sidoaktiviteter, radio- och tv-intervjuer.

– Jag trodde vi skulle kombinera resan med lite semester, men när jag såg programmet förstod jag att det inte skulle bli särskilt mycket tid för annat, säger Elin.

Nej, ovanstående schema mellan den 3 juni och den 22 juni vittnar om att bandet mesta tiden kommer att befinna sig på resande fot. Elin och David har som vanligt med sig Jimmy Jönsson och Anna-Karin Berglund på trummor respektive keyboard/klaviatur.

Dessutom medföljer två personer som ska sköta ljus, ljud och en hel del andra praktiska göromål.

Det är Deer Tracks amerikanska storbolag Billions som satt ihop turnén och kallat den för ”Northern light electronica”. Ett för David och Elin okänt band som heter Nouela blir med som förband.

Deer Tracks kommer att spela låtar från sin albumserie ”The Archer Triology”, del ett och två, och väl hemkomna startar direkt inspelningarna av den sista delen ”The Archer Triology Pt 3”, som ska släppas i höst.,

– Denna gång ska vi inte som tidigare husera i min mormors enskilt belägna stuga utan låtarna kommer att spelas in på andra ställen, troligen gör vi även något i samband med USA-turnén, förklarar Elin.

Sedan en tid tillbaka förfogar Deer Tracks över studiolokaler i källarvalven tillhörande ett gammalt hus på Söder i Gävle. ”En ypperlig replokal som ger oss känslan av trygghet”, tycker de båda multiinstrumentalisterna som nu känner sig bofasta i Gävle.

I sommar kommer The Deer Tracks för ovanlighetens skull att uppträda på hemmplan. Detta i samband med Sommarkvällarna på Stortorget. Notera den 18 juli i din almanacka. Då spelar även Simian Ghost och Caviare Days.

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons