Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blev succé – förstås!

/
  • Återförenade – för en kväll. Kadesch Kadeng lockade storpublik till Berggrenska Gården.

Annons

Villket tryck och vilket sväng!

Som väntat blev det succé när gamla bandet Kadesch Kadeng återförenades för en kväll. Publikplatserna inne på Berggrenska Gården var fyllda till bristningsgränsen när Larry Forsberg & Co stampade igång ”Jag ljuger”.

Underbart är kort, så även denna nostalgiska spelning med ett band som kan sägas vara Gävles motsvarighet till hälsingarna i Traste Lindéns och Perssons Pack eller varför inte Östen med Resten som sedermera kom att bli samarbetspartners med låtskrivartrion Larry, Sven-Inge Sjöberg (som tyvärr saknades på scenen denna kväll) och Lennart Wastesson. Den sistnämnde, som inte var originalmedlem i Kadeschen, trivdes som fisken i vattnet när han nu fick äran att gästspela i kultgruppen från 1980- och 90-talet.

Förurom Larry drog Henrik Tengqvist ett stort lass med sin sång och sitt gitarrspel. Erland Dahlblom trakterade trummorna som i fornstora dagar och heltända var även Anders Lundberg (gitarr), Mikael Röhstö (bas), Ralph Benton (trombon), Joakim Lindgren (saxofon) och inlånade Johan Eklund (gav låtarna extra krydda med sin fiol).

Givetvis fick den begeistrade publiken höra sina favoriter ”Rulla runt och spela död” och Svensktopp-hiten ”Pojkar” innan kvällen var över.

Som publik undras det: Varför inte göra detta till en tradition, en enda årlig spelning på Berggrenska?

Mer läsning

Annons