Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här räcker inte, Danzig

/
  • Känslan av att det skulle ha kunnat vara så mycket bättre infinner sig ganska snabbt.

Glenn Danzig mannen, myten legenden, många fler har åsikter om honom än som har hört honom.

Annons

Ända sen Misfits över Samhain till Danzig har bandens loggor varit populärare som tatueringsobjekt än vad deras skivor har sålts. Nästan tio minuter försenade kommer bandet upp på scenen allihop är givetvis helt klädda i svart, ljudet är ganska dåligt och Glenn blir så förbannad att han sparkar bort monitorerna. Det enda som hörs ordentligt är gitarren och trummorna, sången försvinner i ett ylande och skrikande som tyvärr drar ned de flesta låtarna.

Där bandet låter melodiösa på skiva förlitar de sig endast på tunga riff här. Från den snudd på katastrofala starten jobbar de upp ett bra samspel med publiken. Men plötsligt hotar Glenn någon i publiken med att han ska hoppa ned och slå honom på käften. Vad som hade hänt är det ingen som förstår. Han fortsätter att vara grinig mer eller mindre genom hela spelningen och när de börjar närma sig deadline så får sig någon på scen också en skopa ovett.

Gitarristen och basisten försöker hela tiden elda på publiken och lyckas ganska bra. När de kör några lugnare låtar låter hans röst plötsligt bra igen och allsång infinner sig men så utan vidare försvinner allt i ett enda vrålande igen.

Låtmaterialet är mer eller mindre bra rakt igenom spelningen och känslan av att det skulle ha kunnat vara så mycket bättre infinner sig ganska snabbt. På slutet låter det bättre och när de kör 13 som han skrev till Johnny Cash är det riktigt bra och när man tror att allt ska lyfta så verkar Glenn vara så grinig och arg att vi knappt får till ett extranummer.

Men resten av bandet jobbar upp publiken så då får vi låten alla hade väntat på Mother. En testosteronstinn Glenn Danzig och ett dåligt ljud gjorde att det blev tyvärr så mycket mindre än vad vi ville ha.

Peter Alzén

Mer läsning

Annons