Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Di Leva tröttnar inte på att drömma

/

Ganska exakt 23 år efter ”Rymdblomma” dyker Thomas Di Leva upp i Melodifestivalen med bidraget ”Ge aldrig upp”.

Annons

Det är blommor som ler och stjärnor som ser och med all önskvärd tydlighet visar han att det bara finns en Thomas Di Leva.

– Bob Dylan tröttnar aldrig på sina bilder så varför skulle jag tröttna på mina? frågar han retoriskt.

– Man måste förstå bilderna ur ett perspektiv av att vi alla bär på drömmar och kreativitet. Jag tycker att det är viktigt att alla som är på jorden får leva sitt hjärtas dröm, det är det jag kämpar för som artist.

Thomas Di Leva har startnummer åtta i Göteborg. Att vara sist ut brukar vara en fördel, men Själens Krigare är inte på plats för att tävla.

– Melodifestivalen är ett bra forum att för komma med en låt som jag tycker har en viktig text. Det är en låt för alla som kämpar och det är många som kämpar i dag, säger han.

GD:s schlagerbloggare på webben, Diana, lyssnade på ”Ge aldrig upp” redan i onsdags kväll. Hon tycker så här: ”Thomas Di Leva är Thomas Di Leva och hans låtar känns igen. Även denna är typisk för honom, ingen större överraskning här. Dock är låten något mer nedtonad och far inte omkring i rymden så mycket. Den här låten är mer jordnära. En lugnare pop skulle man kunna beskriva låten som. Han sjunger och uppmanar om att man aldrig ska ge upp och vill bland annat låta krig bli fred. Tydligt budskap och ganska enkel text där titeln upprepas, vilket kan vara fördel för Thomas.

En kör finns också som backar upp honom snyggt. I den ingår förutom honom själv Britta Bergström, Andreas Lundström och Peter Kvint”.

(GD-TT Spektra)

Mer läsning

Annons