Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E.M.D. är på konserthuset

/

Danny Saucedo har lagt ”silvermedaljen” i Melodifestivalen åt sidan och befinner sig sedan två veckor tillbaka ute på turné med sina kompisar Erik Segerstedt och Mattias Andréasson i trion E.M.D.

Annons

– Åter i ”comfort zone” med moderskeppet, säger Danny med ett skratt i rösten. Solokarriären är en satsning som är viktig för mig, att spela med E.M.D. likaså. I gruppen känner jag mig trygg och vi har verkligen kul tillsammans.

Sången och instrumenteringen sköter de själva med Erik som ”pianokillen”.

– På scenen improviserar vi en hel del, känner full frihet. Eftersom det var ett och ett halvt år sen vi var ute på förra turnén så är det extra inspirerande att publikintresset är så stort. Och det är första gången vi uppträder inför sittande publik.

Vad kan då Gävlepubliken förvänta sig?

– Precis som på vår senaste platta ”Rewind” är konserten fylld av 90-talscovers och det var ju även så vi fick vårt genombrott 2007 med Bryan Adams-låten ”All For Love”.

Så du kommer inte att sjunga ”In The Club” då?

– Jodå, vi har skapat plats för våra egna solonummer också. Vore konstigt annars.

Att jättehiten ”Jennie Let Me Love You”, årets låt på Grammisgalan för tre år sen tar vi för givet. Idén till att göra en coverplatta på 80- och 90-talslåtar kom de på redan inför första albumet ”A State Of Mind” men då kom det andra låtar ”i vägen”. Men nu är det alltså gjort med påföljande turné.

– Det var skitkul att ta ut låtar som betytt mycket för oss under skolgången och sedan spela in dem, säger Danny Saucedo.

Fast nästa gång blir det material som de skrivit själva. Spännande.

Efter Gävle väntar Luleå och Umeå i helgen och sen bär det av till södra Sverige för sex avslutande gig på vårturnén.

Mer läsning

Annons