Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elvis forever – A Tribute to The King

/

Henrik Åberg och Jack Baymoore håller fortfarande liv i sin musikaliska hyllning till ”the one and only” Elvis Presley. Konserthusturnén gjorde jättesuccé 2008-2009, bland annat med två spelningar i Gävle.

Annons

Nu är det alltså dags igen och Henrik Åberg, han som 19 år ung vann ”Sikta mot stjärnorna” 1995 med just sin Elvis-tolkning ”Blue Hawaii”, stortrivs att åter få göra en turné tillsammans med Kent Vikmo (med artistnamnet Jack Baymoore), tolvmannabandet SWE TCB Band och en kör.
– De som har sett oss tidigare behöver inte tro att det handlar om en hundraprocentig repris utan en hel del annat material ur den rika Elvis-produktionen har vi plockat med den här svängen. Och scenografin är något förändrad, berättar Henrik.
Vill du nämna någon ny låt?
– Jag gör en version av ”Walk A Mile In My Shoes” och även Kent bjuder på något nytt.
Turnépremiären skulle egentligen ha varit i Oslo, men den konserten blev uppskjuten och i stället blev det Uddevalla som den 22 oktober fick besök. I helgen gäller det i tur och ordning Gävle-Örebro-Västerås.
– Jag har varit lite förkyld i veckan men är på bättringsvägen. Någon fara för att rösten ska svika mig är det inte, lovar Henrik, ursprungligen från Härnösand.
Elvis gjorde ju också en lång rad julskivor, kanske något för er att ta efter?
– Ja, varför inte. Det finns mycket att välja på i den vägen, klassiker och gospelsånger. Vi får se vad det kan bli in framtiden, men just nu nöjer vi oss med det nya cd-albumet (2-cd) som släpptes för några veckor sen.
Henrik Åberg har inte bara tolkat Elvis utan även haft en rad övriga hits på svenska topplistor samt medverkat i Melodifestivalen.
Jack Baymoore tar hand om Elvis 50- och tidiga 60-talslåtar. Tillsammans med kompgruppen The Bandits slog han igenom internationellt med debutsingeln ”A-V8 Boogie”1996 och har sedan dess varit Sveriges mest framgångsrika rockabillyartist med regelbundna turnéer i USA och Europa. Han har spelat med många av de musiker Elvis själv anlitade:
Tillsammans täcker de båda odödliga Elvis-klassiker från tre decennier.
Undertecknad skrev så här i sin recension av konserten 2008: ”Gårdagskvällens show på konserthuset höll inte vad den lovade trogna fans, den var ännu bättre. Var och en för sig är Henrik och Jack starka nog. Tillsammans blir de ett krutpaket”. Betyget blev en sexa på tärningen. Bara så ni vet.

18 november på Gävle konserthus.

Mer läsning

Annons