Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sån resa det blir med JLT!

/
  • JLT är Jocke, John och Martin. En trio som just släppt platta nummer fem, ”Hell Of A Ride”.

Spänn fast säkerhetsbältena, för nu åker vi! Det blir en ”Hell Of A Ride”...

Utbrister John Lindberg följt av ett lättsamt garv.

Annons

Järbosonen och hans band är nu framme vid ett litet jubileum, femte albumet med fullt ös har släppts lös. Det firades på Debaser vid Slussen i Stockholm och stolta över detta kan nu John, Jocke och Martin köra vidare med det bästa som de vet:

Livespelningarna – det brukar bli över hundra om året.

– Det är alltid tryggt och skönt med ett antal nya låtar i bagaget, säger John. Vi har verkligen jobbat hårdare än någonsin förr med ”Hell Of A Ride”-plattan eftersom vi höjt den musikaliska ribban ytterligare ett snäpp, satsat på en del nya saker och hittat rätt med det råare soundet.

Tycker faktiskt det är en rejäl partyröjare.

Som vanligt är det John och Martin Engström som ligger bakom merparten av låtarna, men även trummisen Jocke Dunker har bidragit till sammansättningen med en låt (”Deep In The Dirt”) där inspirationen faktiskt har hämtats från Kiruna-gruvan.

En cover finns också med i form av inledningsspåret ”Honey Hush”.

– Vi har gjort vår egen tolkning av Johnny Burnettes gamla låt för att den är något av back-to-basic och att den passar så bra att starta albumet med, förklarar John.

JLT tillhör numera Sveriges mest uppskattade och efterfrågade liveakter, särskilt sen de bestämde sig för att blanda in mera rock’n’roll jämte grundstenen rockabilly i låtlistan. Utvecklingen är imponerande och undertecknad, som praktiskt taget hela tiden följt John Lindberg sen han för mer än 15 år sen kallades för ett underbarn och bodde hemma hos föräldrarna i Järbo, ser nu en mogen musiker som sprudlar av spelglädje och är nyfiken på att ta ännu några steg i karriären.

– I sommar ska vi göra något nytt i ett projekt som kallas ”Parksommar”, berättar John. Vi ska åka runt till en massa mindre platser, som vi sällan eller aldrig besöker annars. Vi ska göra det tillsammans med tjejerna i Abalone Dots (som deltog i senaste upplagan av Melodifestivalen) och ungtupparna Sixten & The Cupcakes där medelåldern ligger under 15 år!

– Det kommer säkert att bli hur kul som helst.

Premiär blir det på Power Big Meet i Västerås den 7 juli och sen blir det sju parksvängar till innan avslutningen på Kulturkalaset i Göteborg 19 augusti. Även en hel del egna spelningar är bokade för sommaren och den enda i gästrikedistriktet sker på Smedsgården i Sandviken den 16 juli. Det har Jocke Dunkers pappa Ingemar säkerställt.

Lägg till att JLT spelade i Oslo igår och även ett gig i Köpenhamn, på 30-årsjubileet för American Car Club, finns på schemat.

Med andra ord börjar bandet blicka utanför Sveriges gränser också, där finns troligtvis också en intressant marknad.

Resan torde fortsätta många år till.

Mer läsning

Annons