Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En till julkonsert

/

Trodde ni att årets digra utbud av julkonserter var till ända? Då trodde ni alldeles fel. För här kommer det en ”efterslänt­rare”!

Annons

Forne Barbados- och Alcazar-medlemmen Magnus Carlsson har varit ute på en rekordlång julturné som faktiskt startade i Victor Borge Concert Hall i New York den 17 november.

Carlssons julkonsert ”Änglarnas tid” firar sitt femårsjubileum och på Rotundan i Gävleparken gör han sin näst sista konsert under den svenska delen av turnén med lokala körer på varje plats. Final blir det i London (LSO – ST LUKES) på trettondagen.

Konserterna är mestadels förlagda till kyrkor, dock inte i Gästrikland denna gång. Tidigare år har han uppträtt både i Ockelbos och i Hofors kyrkor.

– Musiken är en blandning av julklassiker och nyskrivet material, berättar Magnus.

Låtlistan baserar sig på Magnus fyra guldsäljande julskivor ”En Ny Jul”, ”Spår I Snön”, ”Änglarnas Tid” samt ”Arrival”. Publiken bjuds på klassiska tongångar som till exempel. ”Ave Maria” och ”O Helga Natt” blandat med mer nutida sånger och givetvis även turnéns titelspår ”Änglarnas Tid”.

Tilläggas bör att konsertturnén även har ett välgörande syfte på annat sätt än själva musiken. För varje såld biljett går tio kronor till Stiftelsen World Childhood Foundation, som grundades 1999 av drottning Silvia och har till uppgift att värna om barns rätt till en barndom och särskilt arbeta för bättre levnadsvillkor för barn som lever i utsatta miljöer över hela världen.

Mer läsning

Annons