Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra plus för tjejerna i Abalone Dots

/
  • Kalle och hans vänner. Ingen höjdarshow direkt, men tjejerna i Abalone Dots (till höger) borde ha fått större utrymme.

Två omåttligt populära programledare från tv-rutan tillsammans på livescenen, Biffen & Bananen eller kanske Stor-Klas och Lill-Klas, tillsammans med en unga, fräscha och svängiga tjejtrion Abalone Dots och Johan Granströms orkester.

Annons

Vad skulle det bli av detta?

Jo, det blev en trög, småputtrig föreställning – för omkring 600 i huvudsak 60-70-plussare – som spretade åt alla håll på en barometer speglande buskis, något bättre sorterns homor, kompetent sång och den folkmusik med countrystuk som Abalone Dots representerar.

Multimusikern Kalle Moraeus – som lärt sig traktera 38 instrument enligt Kronér – är lagledare på turnén men tar inte särskilt stor plats på scenen. Med detta menar jag inte hans ringa längd som det ohejdat skojades om. Kalle sjöng tidigt sin ”Underbart”, spelade en gånglåt och en polska och senare Benny & Björns ”Beatrice”. Därefter blev det inte så mycket mer i första akten.förutom en dålig sketch i samband med någon typ av sagoläsning.

Buktalerinumret som inledde andra akten var även den unermålig, men det blev lite bättre mot slutet med lite Dan Andersson och operasång av Kalle.

Sammanfattningsvis ingen direkt kanonfinal på en för undertecknad hyfsad trippelhelg med i tur och ordning Sven-Ingvars, Claes Malmberg och Kalle & Co. Ifall jag nu ska tillåta mig att jämföra dessa underhållningskvällar.

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons