Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falska Bruce-biljetter i omlopp

/
  • Bruce Springsteen spelar på Ullevi i Göteborg den 27 och 28 juli.Foto: AP Photo/CTK, Katerina Sulova
  • Bilder på de falska Springsteen-biljetterna ligger ute på polisens hemsida. Där finns också information om hur man gör en anmälan.

Tidigare i sommar gick polisen ut och varnade för tusentals falska konsertbiljetter. Polisen har nu en misstänkt, men de ogiltiga biljetterna är fortfarande i omlopp.

Annons

Polisen har fått in många anmälningar om bedrägeri från Springsteen-fans som har lurats att köpa falska konsertbiljetter. Men ett stort antal ogiltiga biljetter cirkulerar fortfarande på andrahandsmarknaden.

– Vi uppmanar alla som köpt i andra hand att kolla sina biljetter, säger Anders Olofsson, kommissarie på bedrägeriroteln i Stockholm.

Har man köpt en blå biljett via Blocket och fört över pengar till ett Swedbank-konto vid köptillfället, finns det risk att man blivit lurad. På polisens hemsida ligger just nu bilder på de falska biljetterna uppe. Om man misstänker att man blivit lurad ska man anmäla brottet enligt de angivna instruktionerna.

Vid ett inbrott i slutet av förra året stals 2 000 blå originalbiljettpapper från Globens kassaavdelningen. Det är samma papper som använts i bedrägerihärvan, misstänker polisen. Trycket är så skickligt gjort att det i princip är omöjligt att avgöra om biljetten är falsk eller inte. Polisen har lokaliserat en huvudmisstänkt för bedrägeriet, men har ännu inte gripit någon.

De förfalskade blå biljetterna har sålts både inför helgens Bruce Springsteen-konsert och till spelningen med Coldplay senare i sommar. När grungeikonerna Pearl Jam besökte Globen fick mellan 50-100 personer vända i dörren.

– De hade köpt dem i god tro och blev väldigt, väldigt besvikna när de inte fick gå in, säger Kristoffer Åkesson på Live Nation, som råder alla biljettköpare att kontrollera källan till biljetterna noga.

Polisen befarar också att ogiltiga biljetter har sålts till Lady Gagas konserter i Globen, men har ännu inte kunnat konstatera någon förfalskning.

Mer läsning

Annons