Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fantastisk final med Saade

/
  • Eric Saade anslöt sig till  dansarnas koreo­grafi till åskådarnas ljudliga förtjusning.

Redan på parkeringsplatsen fick man klart för sig hur många besökare parken hade denna söndag. Alldeles fullt var det, och personalens parkeringsplats hade också behövts för besökarna.

Annons

Inne i parken möttes man av ett om möjligt ännu maffigare bevis. OMG, säger jag bara, för att använda nätslang. Jag har varit på rockkonserter med färre besökare.

Förväntansfulla fans så långt ögat kunde se, och flera skyltar var i luften redan innan sångaren gick på.

Och när bakbandet klev upp på scenen, klädda i jazzigt svart och solbrillor, åkte som på kommando alla parkens barn upp i luften, upplyfta på föräldrarnas axlar för att se bättre – och själv såg man med ens knappt någonting.

Bredbent och med pondus som värsta rockstjärnan inledde därefter Eric Saade, han som förärade oss med en tredjeplats i årets Eurovision Song Contest, finalen på sommarens stora artistparad i parken.

Det var tydligt att detta var en ambitiös och genomarbetad grande finale, och det var ingen tvekan om att den gick hem hos publiken.

Eric sällade sig till dansarnas koreografi till åskådarnas ljudliga förtjusning – det blev som ett vakum när publiken till synes sögs framåt och hårdkomprimerades så nära scenkanten som möjligt.

Bland andra spelades hitsen Hearts in the Air och Manboy med full energi. Saade höll en jättefin publikkontakt, och det går inte att förneka att han vet hur man sjunger.

Dock var det inte någon idé att försöka inbilla sig något annat än att majoriteten av publiken var väldigt ung, varför mängden hud som exponerades av dansarna snarare kändes löjlig än föreställningsfrämjande.

Som tur var behöll Eric själv kläderna på, även om han tog sig tid att byta utstyrsel flera gånger under showen. Och rockstjärneskorna fyllde han ut med bravur – tydligt är att både talangen och populariteten håller i sig.

Det fina vädret gjorde inte saken sämre, och en grym musiksommar fick en avslutning med tryck. Tack för det, säger vi som var där!

Christina Smedbakken

Mer läsning

Annons