Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriten Munther går på feeling

/
  • Förra året kom Ulrik Munther trea i Melodifestivalens final. I år hoppas han att det ska gå ännu bättre – men han känner ingen press. ”Jag kan inte göra mer än att försöka göra ett så bra framträdande som möjligt” säger han.

Ulrik Munther är den stora favoriten i Melodifestivalens fjärde deltävling. Men det var nära att vi inte skulle få se fjolårets trea igen.
– Jag hade inte en tanke på att ställa upp, säger 19-åringen.

Annons

När Melodifestivalens final avgjordes i Globen i Stockholm den 10 mars förra året hamnade flickfavoriten Ulrik Munther på tredje plats bakom tungviktarna Loreen och Danny Saucedo.

Nu ställer han återigen upp i tävlingen – i morgon avslutar Ulrik Munther den fjärde och sista deltävlingen med bidraget ”Tell The World I’m Here”.

Så fort hans medverkan avslöjades seglade han upp som storfavorit.

– Det är ju kul. Men jag har inte alls tänkt på det förrän jag kom hit till Malmö. Och jag försöker att inte tänka på det heller för det har ingen relevans. Allt handlar om hur bra låten och framträdandet år och vad folket är sugna på just nu, säger Ulrik Munther.

Känner du en press med tanke på hur bra det gick förra året?

– Det är klart, man vill ju alltid göra bättre ifrån sig. Jag vill placera mig så bra som möjligt. Men det är inte så att ”nu ska jag ta revansch”. Jag står inte och faller med det här.

Och faktum är att Ulrik Munther inte hade några planer på att ställa upp i Melodifestivalen på nytt överhuvudtaget. Hans plan var att fokusera på sitt nya album, en sommarturné i Sverige och sin karriär i Japan.

”Tell The World I’m Here” är storslagen arenapop. Ulrik Munther själv tycker att den är starkare än ”Soldiers” som han tävlade med i fjol.

Men numret kommer att bli relativt avskalat – bland annat för att han vill undvika att gå samma öde till mötes som fler av årets andra favorittippade bidrag.

– Det är många bra låtar som tyvärr inte har gått vidare. Amanda Fondells låt var en av mina favoriter men den åkte ju ut, numret kanske var för svårt. Det är något man ska tänka på, det får inte vara för mycket som händer. Jag försöker hålla det ganska simpelt men ändå färgstarkt. Det är en balansgång, man vill ju inte heller att numret ska vara tråkigt, säger Ulrik Munther.

Han kommer att vara själv på scenen och det blir garanterat ingen koreograferad dans.

– Jag kan ju inte dansa, det är inte min starka sida. Jag kommer att gå mycket på feeling i stället, säger Ulrik Munther.

Mer läsning

Annons