Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festen regnade bort i Hultsfred

/

Fler besökare än ledningen räknat med, men glest framför scenerna. Regnet förstörde festen på den återuppståndna Hultsfredsfestivalens första kväll.

Annons

”Jag nuddade honom!” Två genomblöta killar i de sena tonåren lubbar som nyutsläppta kalvar genom leran bakom Hultsfreds blå scen. Den ene av dem har kommit åt handen på Tyler the Creator genom fönstret på minibussen där rapparen och hans OFWGKTA sitter.

I bakgrunden spelar Liam Gallagher med sitt nya band Beady Eye, men det råder ingen tvekan om vilken grupp som är hetast på den nystartade Hultsfredsfestivalens öppningsdag.

Dryga halvtimmen innan hiphop-gruppen från Los Angeles dånar igång står en liten grupp tålmodiga fans och väntar i vätan.

Efter konserten försöker samma liga storma området bakom scenen medan ett gäng förundrade amerikanska ungdomar tittar på från sin minibuss.

Det började dugga strax före lunch och skyfallet fortsatte med ökande styrka genom kvällen och natten. Den förväntade festen regnade bort.

– Det är tråkigt, vi hade hoppats på att det bara skulle komma någon skur men nu orkar man knappt se några band, säger den tältande besökaren Lina Ohlsson.

Trots att OFWGKTA och Beady Eye fick förstärkning från band som Primal Scream, Suede, Cut Copy och The Prodigy stod vädret för den mest påtagliga upplevelsen under festivalens första dygn.

Den dyblöta Lina Ohlsson var en av tusentals som tagit sig till Hultsfred för den återuppståndna festivalen. Arrangörerna uppgav på torsdagen att fler än 10 000 personer var på plats, men de var i så fall bra på att sprida ut sig. Även de stora banden samlade som mest några tusen framför scenerna.

– När det regnar så här mycket så sitter nog väldigt många kvar i sina tält. Det är den enda anledningen jag kan se. Om det hade varit bra väder hade vi sålt ännu fler biljetter säger, festivalchefen Gunnar Lagerman på torsdagskvällen.

Mer läsning

Annons