Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första stopp: Furuvik

/

Annons

Jerry. Jerka. Mr. Dynamite. Mannen med handen bakom örat. Herr Williams är en institution inom rock n’roll-Sverige. Sen spelar det mindre roll att han inte lyckades dra fullt hus i Läkerol Arena när han besökte Gävle så sent som i mars i år. Hans plats i svensk musikhistoria är redan cementerad och han har egentligen inget kvar att bevisa. Ändå väljer han att fortsätta ge sig ut på de svenska landsvägarna.

Konserten i Furuviksparken är Jerry Williams premiärkväll för hans sommarturné som består av 14 datum.

Bakom sig har han som vanligt kompaniet Rebel del Questa som backar upp. Musikerna är stilrent uppklädda i vita skjortor och svarta västar medan Jerry äntrar scenen i spräcklig skinnjacka. Ljudet är en aning svajigt emellanåt men musikerna kryssar vant och ledigt mellan rock n’roll-standards och Williams egna nummer. Jerry själv måste ha de här låtarna som en del av hans ämnesomsättning.

Konserten tar fart efter cirka tjugo minuter när han fyrar av en av sina mest välbekanta nummer Did I Tell You.

Låtarna smyckas bitvis med fiol, dragspel, slidegitarr och orgel ut-över standardbandsättningen. Men det som bäst ger musiken en extra skjuts är de två saxofonisterna som hela tiden trycker på i låt efter låt. Annars hade jag gärna sett att de tagit ut svängarna en aning från de snitslade banorna av det amerikanska 50-tal som är en sån outbytbar del av Jerry Williams artistskap. Kanske hade hans egna 60-talsutflykter i soulmusikens sfär gett uppträdandet lite mer dynamik. Det hade säkerligen gett prov på vad Jerrys stämma går för.

Konserten är ganska snabbt över. Lite mer än en timme håller han på.

Jag är inget stort fan av mellansnack men i Jerrys fall hade det kanske inte skadat om han sökt mer publikkontakt med några väl valda ord här och där. Efter alla hans år inom musikbranschen lär han väl ha ett och annat att berätta dessutom. Om inte annat hade varit trevligt att höra mer av hans sköna stockholmsdialekt.

Med orden ”Kul att få lira ute igen” lämnar han, efter sitt andra extranummer, publiken i Furuviksparken.

Johanni Sandén

Mer läsning

Annons