Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräsig rock’n’roll fick klartecken till stora festivalen

/

Efter andra upplagan av Getaway Rock Challenge sållades ytterligare tre band ut för spelningar i den stora festivalen vid Gasklockorna i juli.

Annons

Även denna gång fick också publiken rösta på det band dom tycker ska få gå vidare till festivalen.

Första bandet som gick vidare var Corrosive Carcass med bandmedlemmar från Hofors/Storvik. Dödsmetallkvintetten levererade skickligt trumspel och elaka melodier på gitarrerna, snabb döds på proffsnivå.

Från Sandviken/Gävle är Gin N’ Juice också redo. Fräsig rock’n’roll som svänger oerhört mycket. Med en sångare som har en exceptionell röst för rock tog bandet hem juryns röst.

Sordid Flesh från Sandviken var det tredje bandet som juryn valde ut. Ännu ett dödsband till festivalen. Den jeansklädda ligan har en sångare med stabila growls och tajta gitarrister som spelade mäktiga ackord och melodiska riff. Trummisen hade hög kompetens inom användningen av dubbelkagge.

Sound From Underground, Angled Leaf och Armless Alice spelade också denna kväll, men lyckades inte kvalificera sig.

Det är inget snack om saken att Getaway Rock Festival får riktigt bra lokala band till festivalen. Det kommer bli spännande att se hur dessa vassa kandidater levererar inför publiken första veckan i juli.

Marcus Östling

Mer läsning

Annons