Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt i Gasklockan – alla kom inte in

Getaways innescen i Gasklockan har under vissa konserter varit proppfulla och många besökare har missat de populära banden som spelat där. En miss som festivalen inte kunde ha förutsett.

Annons

– Det är ju alltid synd när det blir så här. I de fallen har jag försökt hittat någon lösning med ändringar i schemat. Men ibland är det svårt att se vilken publiknivå banden är på. Sen klär sig band som till exempel Ghost mer i mörker och de ska nog inte spela mitt på dagen när det är ljust, säger festivalgeneralen Tomas Jernberg.

Det är framför allt vid uppträdandena av de svenska banden Graveyard och Ghost på torsdagen som många besökare fått lämna kön till Gasklockan Stage med beskedet att lokalen var full. Den tillåtna publiknivån är 800 personer men intresset var betydligt större än så.

– Det beror delvis på att när vi bokade Graveyard och Ghost så var de banden inte speciellt stora. Vi bokade dem bara för att vi gillade banden. Sen slog de igenom men då hade vi redan bokat tid och scen och då sitter man fast i det, säger Tomas.

Hur kan ni undvika det här?

– Vi tänker inför nästa år att försöka utveckla scenerna på olika sätt. Och kanske göra en innescen som tar cirka 2000 personer.

Har festivalen annars flytit på som den ska?

– Ja, absolut, vad jag har hört i alla fall. Det är väl alltid smågrejer som strular men de flesta har sagt att det är mer organiserat i år.

Tomas Jernberg trodde vid lördagsförmiddagen att festivalen, precis som förra året, skulle sälja ut under sista dagen. Under torsdagen och fredagen kom det mellan 9000-10 000 besökare.

Mer läsning

Annons