Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös med Bullet for my Valentine

/

Brittiska heavymetallarna Bullet for my Valentine inledde maffigt med en sampling av symfoniska ”O Fortuna”, varefter de en efter en trädde in på scenen och startade spelningen med hitlåten ”Your Betrayal”.

Annons

En växande tät klunga samsades om utrymmet framme vid scenen, och redan från start visades prov på riktigt livlig fart i publiken. Den för genren argumenterbart obligatoriska moshpiten framme vid scenen kändes till en början aningen halvhjärtad, men det var få i publiken som stod helt stilla.

Volymen på sången kändes genomgående lite dålig, men helheten fungerade ändå. En rejäl hockeykör stämde upp i publiken under de catchiga refrängerna, och bandet drog vidare med attityd samt eggade på åhörarna tills mosgropen utvidgades och trycket i den entusiastiska publiken ökade än mer. Låten ”Scream Aim Fire” framfördes med grym intensitet, och även om moshpiten skrämt bak delar av publiken var det rejält drag där framme.

Ett hav av händer var ständigt i luften i salut till bandet, och man riskerade stundom att få omvända scendykare i huvudet. Som för att klämma sista droppen ur den fullvärdiga festivalspelningen tog bandet slutligen i extra och avslutade fullenergiskt med en låt från nyaste skivan.

Fullt ös, medvetslös, från början till slut!

Christina Smedbakken

Mer läsning

Annons