Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla och nya låtar i rasande tempo

/
  • Lennart Östblom och Lasse Forsberg öser på för fullt under Tuckers julshow på Folkets hus i Sandviken.
  • Micke Dahlöv älskar att stå på scen när Tuckers spelar.Foto: Jenny Lundberg

Lika trogen som tomten är på julafton är Tuckers julshow på Folkets hus i Sandviken lördagen före julafton.

Annons

Bandet bildades 1988 och satsade då på den irländska musikstilen. Efter 20 år fanns det vissa funderingar på att bandet skulle läggas ner, men så blev det aldrig och det jublar Sandviksborna över.

Visst börjar gänget bli till åren, men de flesta rockartister är i dag pensionärer och den här julspelningen får aldrig läggas ner. Ni får gärna i en framtid sitta på era rullatorer – huvudsaken är att ni spelar.

Strax efter 21 på lördagskvällen kom skylten upp att det var fullsatt. Då fanns en sparad entrébiljett som tyvärr aldrig hämtades ut.

Vad är det då som gör TLK så otroligt populärt i Sandviken?

Det är spelglädjen hos medlemmarna. De fem ger allt i varje läge och gitarristen Phil Etheridge gjorde av med hur många handdukar som helst för att hålla svetten i schack – utan att lyckas. 

Vi vet sedan tidigare att sångaren Lasse Forsberg är en av de bästa liveartisterna som Sverige har att erbjuda. Han är makalös när han får en gitarr om halsen och en mikrofon framför ansiktet.

Lennart Östblom blir bara bättre och bättre med sin fiol och David Parkin står där med sin bas och bara ler. Björn Hammarberg är den slutliga pärlan i detta härliga liveband. 

Under fyra timmar bjöds publiken på 54 låtar. Det är nästan 14 låtar i timmen. 

Här blandades det också friskt med gamla och nya låtar i ett rasande tempo.

Men det finns också gästartister som lockar till besök. Operasångaren Patrik Forsman från Jäderfors har varit med några år och jublet vill aldrig tysta när han tar scenen i besittning.

Hans paradnummer är O helga natt och O sole mio där publiken glatt sjunger med i refrängen.

Patrik är faktiskt otroligt lik SAIK:s gamle bandytränare Thony Lindqvist. Det som skiljer är att Patrik har en liten hårsamling under näsan.

Tuckernetts håller stilen och det gör också Per Ahlmén och Eva Arnström. Rocky Dahlöv och Bertil Fälth är också trogna gäster tillsammans med Jimi som gör Håll mina vingar på ett fullständigt lysande sätt.

Så okej Tuckers – vi ses igen den 22 december 2012.

Jörgen Larsson

Mer läsning

Annons