Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gitarrvirtuos på CC-puben

/

Annons

Grammisbelönade gitarrvirtuosen och sångaren Erik Borelius kommer till Gävle med sitt nya band House of Sound. Massor av gitarr, spagetti-western, Sting, Steely Dan utlovas såväl som rock och klassiska influenser. Det blir stor bredd med musik från Eriks elva plattor.

Borelius musik är svår att sätta en etikett på. Hans bakgrund med rötterna i Jimi Hendrix, jazzrock, hans kärlek till den klassiska musiken och det rena, distinkta ljudet hos den akustiska gitarren gör det musikaliska uttrycket på hans elva album både brett och smalt, nytt och familjärt.

Nya bandet House Of Sound bildades våren 2011 med målet att skapa en liten, tajt grupp med ett fylligt sound som spelar nya arrangemang av Eriks musik. En ganska ovanlig kombination av ”Variax-akustisk” och elektrisk gitarr.

Bandet består av Anders Olausson, bas, Jonas Hedlund, elgitarr och Per Hedtjärn, trummor. De har spelat med artister som Monica Zetterlund, Nils Landgren Funk Unit, Mynta, Mary Wilson, Janne Schaffer, Svante Thuresson, Viktoria Tolstoy och många fler.

Mer läsning

Annons