Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gordin dammar av ”kulturbärarna”

/
  • Gordin International All Stars. från vänster Stefan ”Zeke” Cedervall, Jakob Gordin, Linda Sahlberg, Erland Dahlblom (längst bak), Anders Sundin, Bino Rindestig och Peter Nygren.

Gävlemusikern Jacob Gordin förverkligar en gammal dröm när han nu samlat en rad gamla lokala profiler från i huvudsak 1980-talet för en spelning på CC-puben.

Annons

– Jag har dammat av några gamla kulturbärare från Gävles musikliv, förklarar Jacob Gordin.

Anspråkslöst har han valt att kalla bandet för Gordin International All Stars featuring Linda Sahlberg.

– Det känns som en stor ära att få spela med dessa ”gubbs” och med Linda, säger Jakob. De flesta av dem var med och byggde upp punken i Gävle för drygt 30 år sen och själv bildade jag tillsammans med Larz Gustafsson en grupp som hette Bizex-B. En härlig tid och nu är det äntligen dags för litet nostalgi.

Några av medlemmarna i det för arrangemanget speciellt ihopsatta bandet – Gävles svar på E Street Band, som Jakob uttrycker det – har inte lirat offentligt på minst 20 år. Nu får de alltså chansen att mjuka upp sina stelna leder.

– Jag har hållit formen med cykling och promenader, säger basisten Anders Sundin med ett leende. Givetvis har vi också repat en hel del inför giget på CC-puben, allt för att det ska låta så bra som möjligt.

De poängterar att det inte rör sig om något coverband utan låtarna som ska spelas är hämtade ur Jakob Gordins låtkista. Han har gjort fyra album så det finns en hel del att välja på.

– Det känns speciellt bra för oss att få spela originallåtar, kommenterar Sundin. Texterna har dessutom en lokal handling, om Bomhus, Sätra, Brynäs...just name it.

– Jag är arbetargrabben som kämpat mig igenom träsket, inflikar Jakob och påpekar att han inte tänkt så mycket på den lokala vinkeln i sina texter.

I höst tänker han komma med sin första digitala singel och en annan medlem i bandet, Linda Sahlberg, håller som bäst på att jobba med sin debutplatta. Linda har dessutom kvalificerat sig för delfinalerna i SR Gävleborgs tävling ”Svensktoppen Nästa”.

Gordin International All Stars är av allt att döma Sveriges längsta band. Se bara:

• Bino Rindestig – klaviatur, 202 cm.

• Erland Dahlblom (f d Kadesh Kadeng, Tall Riders) – trummor, 196 cm.

• Stefan ”Zeke” Cedervall (Quiet, Vem von Helst, Backstage Boosters) – elgitarr, 195 cm.

• Jakob Gordin (Backstage Boosters) – sångare, 190 cm.

• Linda Sahlberg är även hon med sina 182 cm på gränsen uppåt medan gitarristen Peter Nygren (Quiet, Kingfisher Men) kan sägas vara ”normallång”.

Det blir nog en lång spelning också...

FOTNOT: Jacob Gordin har som soloartist gett ut skivorna ”Jacob Gordin” (1997), ”Bill Bob och Halleluja” (2003) , ”Ballader från underjorden” (2005) och ”Då, nu, nyss och sen” (2009).

Mer läsning

Annons