Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grammisgala på bästa sändningstid

/

Det senaste året stora musikaliska giganter drabbar samman. First Aid Kit, Swedish House Mafia och Mando Diao gör upp om de tyngsta priserna på Grammisgalan, som för första gången på länge sänds på bästa sändningstid på SVT i kväll.

Annons

First Aid Kit, som nyligen belönades med prestigefyllda Nordic Music Prize, har fått flest nomineringar till galan. Systrarna Klara och Johanna Söderlund kan ta hem sex priser, däribland för årets artist och album. Duon blev helt utan priser på P3 Guld-galan i januari och kan nu få revansch.

Världsstjärnorna i housetrion Swedish House Mafia och Mando Diao, som tolkat Fröding som framgångsrikt på skivan ”Infruset”, har fem nomineringar vardera. Bland annat också för årets artist. Loreen och Refused är övriga två nomineringar i den finaste kategorin.

Grammisgalan är skivindustrins egen branschfest och leds i år av duon Kalle Moraeus och Timo Räisänen från anrika Cirkus i Stockholm. I fjol var det första gången galan tv-sändes på några år och i år flyttar prisutdelningen även in på bästa sändningstid, även om tv-sändningen sker några timmar i efterhand.

Därmed blir artistuppställningen större än vanligt. Olle Ljungström ska spela ”Världen är bättre nu” från sitt kommande album och det blir premiär för Oskar Linnros nya låt ”Hur dom än”.

Även Mando Diao ska uppträda, liksom Kleerup och Loreen med deras nya singel ”Requiem Solution”.

First Aid Kit kan vinna sex Grammisar.

Mer läsning

Annons