Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratiskonserter på Nebraska

/
  • Dags för ”Nebraska Opening Night”. Då bjuder Jacob Gordin och Linda Sahlberg på varsina konserter.

Annons

Jacob Gordin och Linda Sahlberg har ett projekt tillsammans och ett annat var för sig. Ja, i Jacobs fall handlar det om ytterligare ett: sologrejen.

Hur som helst är det dom som står i fokus på kvällens ”Nebraska Opening Night”. Årets första händelse på den akustiska klubben i Musikhuset.

– Vi bjuder på varsina gratiskonserter, vilket är värt att betona, fastslår Jacob. Gratis är gott och jag hoppas många kommer för att kolla in oss. Samtidigt blir det som ett genrep inför en spelning vi ska göra på Engelen i Stockholm den 5 mars.

Linda Sahlberg öppnar kvällen med uppbackning av Jenny Christiansson på piano och sång och Kerstin Ljungström med sin cajunlåda.

– Coolt med enbart tre tjejer på scenen, säger Linda. Vi har faktiskt inte hunnit repa tillsammans än. Kerstin har jag inte träffat tidigare men Jenny och jag har spelat ihop en hel del.

Linda Sahlberg har gjort en snabb karriär sedan hon slog igenom med singeln ”Langos och lök” som vann den regionala finalen i Svensktoppen Nästa 2011. Hon följde upp med albumet ”För dig står jag kvar” med succéspåret ”Vi är likadan”.

– Den var mest spelad bland lokala låtar på P4 förra året och faktiskt trea av samtliga, upplyser Linda inte helt utan stolthet i rösten. Min senaste singel heter ”Hellre jaga (än jagad)” och kommer att ingå på mitt nästa album med arbetsnamnet ”Gå vidare”, som ligger under slutdelen av produktionen. Men singellåten som kommer att gälla som försmak heter ”Slicka golv”.

Tomas Bodin från Uppsalabandet Flower Kings har producerat och det är Linda mycket tacksam för, då han poppat upp låtarna och tillfört elektroniskt sound.

– Som en flirt med radion, förklarar Linda, som också spelar flitigt i kyrkor och på uppdrag av kriminalvården.

Efter Lindas gig i kväll tar Jacob Gordin vid med sitt Gordin International All Star Band, som det så vackert heter. Förutom frontmannen själv består bandet av: Stefan ”Zeke” Cedervall (gitarr), Peter Nygren (gitarr), Bino Rindestig (keyboard), Anders Sundin (bas) och Erland Dahlblom (trummor).

– Det ska bli kul att samla gänget igen och vi har även dragit på oss studiotid för att skapa nya låtar till ett kommande dubbelalbum där en platta ska spelas in live, berättar Jacob. Kan nog avslöja att det blir lite Wilmer X-feeling över det hela.

”No stress” är det som gäller numera, allt får ta den tid som behövs, hävdar denne tidigare så otålige och rastlösa man med sitt brokiga förflutna. Sedan en tid tillbaka har “400-ronderskillen” (som han själv kallat sig) fystränat bland annat med boxning, ändrat kostvanorna och gått ner en hel del i vikt.

– Jag är lugnare nu och rättar mig efter folk som kan saker och ting bättre, säger Jacob. Vad beträffar det rent musikaliska så kommer bandet att göra låtar som vi själva vill göra och vi skiter i vad folk tycker. Några gamla prylar ska vi dock plocka in bland allt det nya materialet.

Samtidigt filar Jacob på en ny soloplatta. Han har fått två ”bollplank” i gamla Gävleprofiler, dels Ulf ”Rockis” Ivarsson (som bland annat är producent åt Thåström) och Niklas Bergström, en gång i tiden sprungen ur Helges talangstall i Andersberg.

– Niklas har byggt en fantastisk studio hemma i Järfälla som jag verkligen hoppas kommer att bli utnyttjad av många musiker framöver, säger Jacob.

I kväll är det Nebraskas vårpremiär som gäller för Gordin och Sahlberg. Sen lär det komma att hända en hel del rörande dem framöver.

Mer läsning

Annons